De grootste Groene Bedrijvengids van Nederland

Allesduurzaam.nl is de grootste groene bedrijvengids van Nederland.
Op Allesduurzaam.nl vindt u ruim 18.000 winkels en bedrijven,
die duurzame producten of diensten aanbieden. Ook bij ú in de buurt.

"Bedrijven moeten vooral hun core business verduurzamen"

Bedrijven moeten duurzaam consumeren makkelijk maken. De wijze waarop is afhankelijk van de core business van de branche. Dit is een conclusie uit de derde meting van het Duurzaamheidkompas van onderzoekbureau MarketResponse en adviesbureau Schuttelaar & Partners.

Bedrijven moeten de duurzame en gezonde keus makkelijker maken. Elke branche heeft een eigen rol en verantwoordelijkheid op dit gebied. Organisaties die in hun core business stappen ondernemen om de impact op het milieu te beperken en opkomen voor mensenrechten dragen het meest bij aan duurzaamheid.

Bedrijven moeten vooral hun core business verduurzamen
Dit is een van de conclusies uit de derde meting van het Duurzaamheidkompas, een periodiek onderzoek onder 479 respondenten naar trends in de Nederlandse publieke opinie over de meest actuele duurzaamheidthema’s van onderzoekbureau MarketResponse en adviesbureau Schuttelaar & Partners. Consumenten willen dat vooral supermarkten de duurzame en gezonde keus vergemakkelijken door keurmerken op producten te zetten. Van voedingproducenten verwachten zij eerder stappen om de hoeveelheid verpakkingen en afval verminderen en initiatieven om het transport van hun producten zo efficiënt mogelijk te maken.

Banken moeten iets teruggeven aan de samenleving door op diverse fronten inhoud te geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid en daar transparant over te rapporteren; vooral het doneren van middelen aan maatschappelijke organisaties vindt men belangrijk. De toeristische sector moet geen reizen organiseren naar landen waar mensenrechten worden geschonden. Energieleveranciers moeten in hun eigen bedrijfsvoering voorop lopen in duurzame energievoorziening, door hun gebouwen uit te rusten met zonnecellen of windmolens en stappen te ondernemen om de CO2-uitstoot te verminderen.

Consumenten willen steun in de rug bij verminderen impact consumptie op milieu
Een derde van de Nederlanders zegt zelf (heel) bewust bezig te zijn met zijn of haar consumptiegedrag als het om duurzaamheid gaat. Zij doen dit vooral door goed na te denken en te vergelijken op het moment van aankoop. Consumenten geven in beperkte mate aan dat zij het consumptieniveau naar beneden bijstellen of hun gedrag veranderen door de auto te laten staan, minder vlees of 2e hands artikelen te kopen. Bijna alle Nederlanders zeggen het belangrijk te vinden dat bedrijven zich bezig houden met duurzaamheid en duurzaam consumeren makkelijker maken.

Het reduceren van de hoeveelheid verpakkingen en afval, geen zaken doen met landen waar mensenrechten worden geschonden en eisen stellen aan leveranciers met betrekking tot duurzaamheid heeft de hoogste prioriteit: consumenten vinden dit het meest belangrijk en hebben het gevoel dat de situatie op deze fronten verslechterd is. De zogenoemde “Cultureel Creatieven” zijn in vrijwel alle opzichten extra veeleisend. Bijna een derde van de Nederlandse volwassen bevolking behoort inmiddels tot deze groep die zich nadrukkelijk hard maakt voor een duurzame wereld. Nederlanders vinden dat het beter gaat met het plaatsen van keurmerken op producten en voorlichting over duurzamer consumeren.

Een samenvatting van het onderzoek vindt u op de website van Schuttelaar & Partners

Persbericht MarketResponse Februari 2010

 

Onze selectie

St. Fleur wit

St. Fleur wit Vrouwelijk uitgesneden hipster Handgemaakt Voelt zacht en glad aan... Lees verder

Gerelateerde adressen

Stichting Aarde-Werk Voor mensen met hart voor de aarde

Aarde-Werk ontwikkelt innovatieve projecten; trainingen en workshops voor stadsbewoners De groep van mensen met een bewuste leefstijl groeit. Aarde-Werk ontwikkelt educatieve projecten voor...

Business Lease Nederland

Business Lease Nederland heeft een contract gesloten met Stichting Natuur en Milieu. Business Lease Nederland is CO2 neutraal en heeft een MVO beleid. Bij MVO neemt een bedrijf de...

De Waardekaart

De Waardekaart biedt dubbel voordeel De Waardekaart is een unieke voordeelpas waarmee je korting krijgt op producten en diensten die rekening houden met mens en natuur. Duurzame alternatieven...

Duurzaambj

Duurzaambj helpt bedrijven met het transparant zichtbaar maken van duurzaamheid.

Hout-doe, duurzaam houten speelgoed

Al ons speelgoed is degelijk, leerzaam, speelbaar en betaalbaar. Daarnaast voldoet alle speelgoed aan de nieuwste Europese speelgoedrichtlijn EN-71, is het geproduceerd in verantwoordde...

Tips Business to business

Fietskoerier dichtbij

Fietskoerier dichtbij

Laat je pakjes snel, zeker en klimaatneutraal bezorgen door een fietskoerier
Fietskoeriers genoeg op allesduurzaam.nl

Groene vergaderruimte

Groene vergaderruimte

Kies voor vergaderingen en conferenties een groene locatie
Vind geschikte locaties

Verantwoorde kantoorartikelen

Verantwoorde kantoorartikelen

Een duurzame bedrijfsvoering begint met de keuze van kantoorartikelen en meubilair
Vind deze kantoorartikelen

Geld beleggen

Geld beleggen

Je geld duurzaam beleggen, daarmee werk je mee aan stabilisering van het klimaat.
Bij wie spaar of beleg je duurzaam?

Relatiegeschenken: walk your talk

Relatiegeschenken: walk your talk

Draag je MVO-beleid ook uit met een duurzaam relatiegeschenk
Vind relatiegeschenken met een groen extra

Adviesbureau voor duurzame oplossingen

Adviesbureau voor duurzame oplossingen

Een adviesbureau op Allesduurzaam.nl brengt u tot duurzame maatregelen
Vind adviesbureaus op Allesduurzaam.nl

Meer informatie

11 categorieën, 74 subcategorieënHuis & Tuin

5 categorieën, 24 subcategorieënKleding & Verzorging

11 categorieën, 71 subcategorieënVrije Tijd

4 categorieën, 16 subcategorieënKinderen

7 categorieën, 48 subcategorieënEten & Drinken

12 categorieën, 56 subcategorieënEnergie & Mobiliteit

3 categorieën, 12 subcategorieënGeldzaken

9 categorieën, 73 subcategorieënBusiness to business

Inloggenx

E-mailadres:
Wachtwoord: