De grootste Groene Bedrijvengids van Nederland

Allesduurzaam.nl is de grootste groene bedrijvengids van Nederland.
Op Allesduurzaam.nl vindt u ruim 18.000 winkels en bedrijven,
die duurzame producten of diensten aanbieden. Ook bij ú in de buurt.

Duurzamer leven door gevelisolatie

Duurzamer leven is vaak een stuk makkelijker en goedkoper dan men denkt. De investering die nodig is voor het isoleren van uw woning lijkt op het eerste gezicht groot. De kosten kunnen echter binnen enkele jaren al worden terugverdiend op stookkosten. Door middel van gevelisolatie investeert u in warmtebehoud en drukt u de stookkosten.

Gevelisolatie

Het isoleren van de gevel kan het warmteverlies in een woning met tot wel 20% verminderen. Gevelisolatie is dus een effectieve vorm van isolatie. Het is verstandig om eerst te kijken naar de verschillende vormen van gevelisolatie, om te zien wat het beste bij uw woning past. Gevelisolatie kan namelijk worden uitgevoerd op drie manieren.

Spouwmuurisolatie

allesduurzaam spouwmuurisolatieEen spouwmuur bestaat uit twee muren met daartussen een lege ruimte, de spouw. Huizen die na 1920 zijn gebouwd zijn meestal uitgerust met een spouw. Deze kan vervolgens geïsoleerd worden door de ruimte op te vullen met een isolatiemiddel. Deze methode is gemakkelijk en erg snel, binnen een dag kan deze klus geklaard zijn. Tevens kan spouwmuurisolatie al binnen 3 jaar worden terugverdiend.

Isolatie van de binnenmuur

Heeft u geen spouwmuur of bent u op zoek naar een alternatief voor spouwmuurisolatie? Een andere vorm van gevelisolatie is het isoleren van de binnenmuur. Bij deze klus wordt er een isolatieplaat tegen de gevel geplaatst aan de binnenkant van uw woning. Deze wordt vervolgens afgewerkt zodat er niets van te zien is. Ook van buitenaf is er niets zichtbaar van de isolatie. U moet wel rekening houden met een vermindering van de leefruimte door de isolatieplaat die aan de muur is bevestigd.

Buitengevelisolatie

Bij buitengevelisolatie wordt de gevel, zoals de naam al aangeeft, van buitenaf geïsoleerd. Er wordt een isolatiemateriaal, bijvoorbeeld piepschuim platen, van buitenaf tegen de gevel aan geplaatst. Dit geeft de gevel, naast een isolerend vermogen, ook een nieuwe uitstraling. Er kan eventueel zelfs meteen worden gekozen voor een nieuwe kleur van de gevel. Door middel van buitengevelisolatie voegt u, naast het isoleren, dus ook nog wat extra’s toe aan de uitstraling van uw woning.

Kosten gevelisolatie

allesduurzaam isolerenDe kosten van gevelisolatie kunnen erg verschillen. Daarnaast hangt de prijs ook af van de oppervlakte van uw gevel. Voor spouwmuurisolatie, de goedkoopste en meest populaire vorm van gevelisolatie, betaalt u gemiddeld rond de € 15 per m². Houd er wel rekening mee dat spouwmuurisolatie alleen mogelijk is bij huizen waar er een spouw aanwezig is. De duurste vorm van gevelisolatie, buitenmuurisolatie, kost gemiddeld tussen de € 100 en € 130 per m².

Isoleren is mogelijk voor iedereen

De grootte van de investering die u doet om uw huis te isoleren hangt volledig af van uw wensen. Er zijn namelijk meerdere onderdelen van uw woning die geïsoleerd kunnen worden. Voorbeelden hiervan zijn de gevel, het dak, de vloer en de ramen. Elk ongeïsoleerd onderdeel laat veel warmte ontsnappen en zorgt ervoor dat u meer moet stoken. Het investeren van grote bedragen in isolatie kan een drempel zijn voor veel mensen. Het is echter ook mogelijk om met een kleiner budget uw woning te isoleren. Kies dan in plaats van gevelisolatie, voor bijvoorbeeld het vervangen van uw enkele glas door dubbel glas. De prijzen voor dubbel glas verschillen per soort glas, gemiddeld liggen de prijzen tussen de € 70 en € 80 per m². Deze prijzen lijken hoog, maar een raam vervangen is vaak een kleiner oppervlak dan een gehele gevel. Een ander goedkoop alternatief voor het behouden van de warmte in uw woning zijn tochtstrips, waarmee u naden en kieren kunt dichten. Deze zijn voor enkele euro’s al verkrijgbaar bij de bouwmarkten.

Minder gasverbruik

Door het isoleren van uw gevel begint u met duurzamer leven. De warmte in de woning wordt beter behouden en dit resulteert in minder stookkosten, vooral in de winter. De verschillende isolatiematerialen hebben ook allemaal een isolatiewaarde die bepaalt hoeveel energie er bespaart kan worden. Een spouwmuurisolatie heeft zich gemiddeld binnen 2 of 3 jaar terugbetaald en bij dubbelglas is dat gemiddeld ook binnen 3 jaar. Minder gasverbruik betekent daarnaast minder CO2-uitstoot en dat is goed voor het milieu.

Beter temperatuurbehoud in alle seizoenen

Isoleren zorgt voor temperatuurbehoud. Dit is zowel in de winter als in de zomer goed nieuws. In de winter zorgt het ervoor dat uw woning langer warm blijft en de verwarming minder vaak aan hoeft. Maar ook in de zomer is isolatie een fijne toevoeging. Als uw woning is geïsoleerd, dan laat deze geen warmte door, ook niet van buiten naar binnen. Dit betekent dat de woning langer koel blijft. Hierdoor hoeft u in de zomermaanden weinig tot geen gebruik te maken van andere middelen, zoals airconditioning, en bespaart u een hoop op energiekosten. Het isoleren van uw woning is dus een investering voor alle seizoenen.

Onze selectie

TONZON

TONZON TONZON heeft een slimme manier ontwikkeld om gratis lucht te verpakken tot... Lees verder

Gerelateerde adressen

Maatwerk Isolatie

Maatwerk Isolatie is een onafhankelijk isolatieaanbieder en geeft bespaaradvies op maat. Maatwerk Isolatie is gespecialiseerd in het aanbieden van kruipruimte-isolatie / bodemisolatie,...

Maatwerk Isolatie

Maatwerk Isolatie is een onafhankelijk isolatieaanbieder en geeft bespaaradvies op maat. Maatwerk Isolatie is gespecialiseerd in het aanbieden van kruipruimte-isolatie / bodemisolatie,...

Isolatienet Apeldoorn

Isolatienet is een landelijk netwerk van gespecialiseerde bedrijven op het gebied van (na-)isolatie. De installateurs van Isolatienet hebben een enorme kennis over het op de juiste wijze aanbrengen...

Isolatiebedrijf J. Smits VOF

Isolatiebedrijf J. Smits VOF is een erkend na-isolatiebedrijf voor het isoleren van spouwmuren met Rockwool steenwolvlokken. Isolatiebedrijf J. Smits VOF is aangesloten bij Venin. Vereniging van...

Wibro Isolatie en Renovatie

Wibro heeft ruim 25 jaar ervaring op het gebied van woningisolatie. Bij WIbro Isolatie kunt u terecht voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie en isolatieglas. Wibro Isolatie en Renovatie...

Tips Energie & Mobiliteit

tweedehands fiets kopen

tweedehands fiets kopen

Wil je een tweede hands fiets kopen? Waar moet je op letten? Info.nu zette tien goed tips op een rijtje
direct naar site

zonnepanelen in Nederland

zonnepanelen in Nederland

Benieuwd naar dé top 3 waarom Nederlanders zonnepanelen kopen? Antwoord op deze vraag en meer leuke weetjes over zonnepanelen in ons kikkerlandje Nederland vindt u hier.
Lees verder

Dure benzine? Go electric!

Dure benzine? Go electric!

Baal je van die dure benzine? Elektrisch rijden is een stuk goedkoper
Lees verder

Fiets naar je werk

Fiets naar je werk

Lekker op de fiets: milieuvriendelijker kan het niet
Lees meer over het waarom van fietsen

Deelauto dichtbij

Deelauto dichtbij

Neem een abonnement op een deelauto! Eenvoudig in gebruik en altijd wel een auto in de buurt beschikbaar.
Vind het bij jou passende abonnement

Autowasstraat biedt uitkomst

Autowasstraat biedt uitkomst

Kies voor een autowasstraat met het Milieukeur.dan zit je goed.
Waarom? Klik hier!

Bewust autorijden

Bewust autorijden

Autorijden en duurzaamheid... Hoe maak je kilometers groener?
Lees hier!

Trendy scooter

Trendy scooter

Op weg met een modieuze elektrische scooter? Geruisloos wegspuiten...
Vind aanbieders in je buurt...

Experts Club Green over vervoer en autogebruik

Experts Club Green over vervoer en autogebruik

Op ClubGreen.nl staan experts je te woord met antwoord op jouw vragen over auto, openbaar vervoer, taxi en mobiliteit.
Vind hier antwoord op je vragen

Meer informatie

11 categorieën, 74 subcategorieënHuis & Tuin

5 categorieën, 24 subcategorieënKleding & Verzorging

11 categorieën, 71 subcategorieënVrije Tijd

4 categorieën, 16 subcategorieënKinderen

7 categorieën, 48 subcategorieënEten & Drinken

12 categorieën, 56 subcategorieënEnergie & Mobiliteit

3 categorieën, 12 subcategorieënGeldzaken

9 categorieën, 73 subcategorieënBusiness to business

Inloggenx

E-mailadres:
Wachtwoord: