De grootste Groene Bedrijvengids van Nederland

Allesduurzaam.nl is de grootste groene bedrijvengids van Nederland.
Op Allesduurzaam.nl vindt u ruim 18.000 winkels en bedrijven,
die duurzame producten of diensten aanbieden. Ook bij ú in de buurt.

Maak je auto klaar voor de zomer - handige tips

Net als de winter, brengt ook de zomer speciale aandachtspunten voor het onderhoud van uw auto. Een goed onderhouden auto is een duurzame auto. Goed onderhoud verlengt de levensduur van de auto en vermindert brandstofverbruik. Mocht er iets vervangen moeten worden, denk dan eens aan een tweedehands onderdeel. Veel goedkoper en hergebruik is wel zo duurzaam. En je hoeft er al lang niet meer voor naar de plaatselijke sloop.

 

Maak uw auto klaar voor de zomer - checklist

Net als de winter, brengt ook de zomer speciale aandachtspunten voor het onderhoud van uw auto. Zeker wanneer u met de auto op vakantie gaat. U wilt tenslotte veilig op de bestemming aankomen en zonder enig ongemak. Want autopech in het buitenland is nóg vervelender dan autopech in Nederland. Wanneer u er zeker van wilt zijn kunt u een complete zomercheck laten uitvoeren. Hier ziet u hoe. Voor nu geven wij alvast een aantal tips en aandachtspunten.

Airco

Waarschijnlijk de grootste nachtmerrie van vele vakantiegangers is een kapotte airco. Een aangename temperatuur en een frisse auto is wel zo prettig. De airconditioning is een slijtagegevoelig onderdeel en u doet er verstandig aan deze regelmatig te laten controleren. Dit is niet alleen aangenamer, maar ook gezonder. Een defecte airco kan namelijk een onprettige lucht veroorzaken die zorgt voor diverse irritaties, waaronder hoofdpijn.

Banden

Vóór dat u een lange reis aanvangt dient u de banden te controleren of dit te laten doen door een specialist. Dit kan bij vrijwel elke garage. U dient hoofdzakelijk op twee zaken te letten: het profiel en de spanning. Voor het profiel geldt in Nederland een minimum van 1,6mm, 2mm wordt aangeraden. De optimale spanning van uw autobanden verschilt per voertuig. Dit staat in ieder geval vermeld in de handleiding van uw auto en in de meeste gevallen ook op de website van de fabrikant. De juiste spanning verlengt de levensduur van uw band en verlaagt het brandstofverbruik.

Vloeistoffen

Het is een kleine moeite om regelmatig het peil van de diverse vloeistoffen in uw auto te controleren en waar nodig bij te vullen. Dit kunt u eventueel laten doen bij een algehele zomercheck voor uw auto. Het bijvullen van remvloeistof adviseren wij u zelfs door een specialist te laten doen. Behalve remvloeistof dient u het oliepeil te controleren en daarnaast ook de koelvloeistof en de ruitenwisservloeistof. Deze zijn eenvoudiger bij te vullen dan de remvloeistof.

Uitlaat

Net als de airconditioning is ook de uitlaat slijtagegevoelig. Een kapotte uitlaat is iets dat uw vakantie danig kan verstoren, omdat de reparatie er van vaak enige tijd vergt. Een specialist kan redelijk snel vaststellen of uw uitlaat een risico vormt en op korte termijn vervangen zal moeten worden. Het controleren van de staat van de uitlaat is een vast onderdeel van een zomercheck.

Accu

Met name bij oudere auto's vormt de accu een risico. Een korte stop met de radio aan en de motor uit kan dan soms al voor problemen zorgen. Nieuwere auto's hebben er minder snel last van. Het is nochtans altijd de moeite om even naar de accu te laten kijken. De kwaliteit ervan is immers snel vast te stellen en is eveneens een routineonderdeel van een complete zomercheck.

Onderdelen vervangen

Mochten er ondedelen moeten worden vervangen, denk dan eens aan een tweedehands onderdeel. Hergebruik is vaak mogelijk en en durrzaam alternatief. Is het onderdeel niet voorradig kijk dan eens hier.

Onze selectie

Sungevity

Sungevity Eigen schone stroom is zo opgewekt met Sungevity. Sungevity is aanbieder van... Lees verder

Gerelateerde adressen

De Onderdelenlijn

Bij De Onderdelenlijn kunt u telefonisch of via internet tweedehands auto-onderdelen bestellen. De bestelling wordt geplaatst bij 90 sloperijen. Wanneer het gevraagde onderdeel aanwezig is, wordt...

Autobedrijf Van Leeuwen BV

Autobedrijf Van Leeuwen BV verkoopt een van de weinige auto's met Energie A-label: de hybride Toyota Prius.

Auto Totaal Service Nieuwegein B.V.

Auto Totaal Service Nieuwegein B.V. verkoopt auto's met energie A-label, de Toyota Prius. Vanwege zijn lage brandstofverbruik en uitzonderlijk lage CO2 uitstoot kijgt de hybride Prius...

Autorent Huurmij

AutoRent HuurMij is een van oorsprong Leids autoverhuurbedrijf. Al meer dan 40 jaar biedt Autorent HuurMij oplossingen voor vele vervoersproblemen aan particulieren en bedrijven, voor de korte...

Bandeko Autobanden

Bandeko Autobanden verkoopt Colway banden, dit zijn gebruikte banden, die door een speciale procedure een nieuw jasje en loopvlak krijgen. Dit scheelt 50% aan grondstoffen. Wanneer de banden niet...

Tips Energie & Mobiliteit

tweedehands fiets kopen

tweedehands fiets kopen

Wil je een tweede hands fiets kopen? Waar moet je op letten? Info.nu zette tien goed tips op een rijtje
direct naar site

zonnepanelen in Nederland

zonnepanelen in Nederland

Benieuwd naar dé top 3 waarom Nederlanders zonnepanelen kopen? Antwoord op deze vraag en meer leuke weetjes over zonnepanelen in ons kikkerlandje Nederland vindt u hier.
Lees verder

Dure benzine? Go electric!

Dure benzine? Go electric!

Baal je van die dure benzine? Elektrisch rijden is een stuk goedkoper
Lees verder

Fiets naar je werk

Fiets naar je werk

Lekker op de fiets: milieuvriendelijker kan het niet
Lees meer over het waarom van fietsen

Deelauto dichtbij

Deelauto dichtbij

Neem een abonnement op een deelauto! Eenvoudig in gebruik en altijd wel een auto in de buurt beschikbaar.
Vind het bij jou passende abonnement

Autowasstraat biedt uitkomst

Autowasstraat biedt uitkomst

Kies voor een autowasstraat met het Milieukeur.dan zit je goed.
Waarom? Klik hier!

Bewust autorijden

Bewust autorijden

Autorijden en duurzaamheid... Hoe maak je kilometers groener?
Lees hier!

Trendy scooter

Trendy scooter

Op weg met een modieuze elektrische scooter? Geruisloos wegspuiten...
Vind aanbieders in je buurt...

Experts Club Green over vervoer en autogebruik

Experts Club Green over vervoer en autogebruik

Op ClubGreen.nl staan experts je te woord met antwoord op jouw vragen over auto, openbaar vervoer, taxi en mobiliteit.
Vind hier antwoord op je vragen

Meer informatie

11 categorieën, 74 subcategorieënHuis & Tuin

5 categorieën, 24 subcategorieënKleding & Verzorging

11 categorieën, 71 subcategorieënVrije Tijd

4 categorieën, 16 subcategorieënKinderen

7 categorieën, 48 subcategorieënEten & Drinken

12 categorieën, 56 subcategorieënEnergie & Mobiliteit

3 categorieën, 12 subcategorieënGeldzaken

9 categorieën, 73 subcategorieënBusiness to business

Inloggenx

E-mailadres:
Wachtwoord: