Neem wat vaker de fiets

Zo moedigen werkgevers vaak het gebruik van de fiets aan, veel bedrijven kennen zogenaamde fietsplannen waarbij werknemers tegen inlevering van vrije dagen of tegen andere hele gunstige voorwaarden een fiets kunnen kopen. Ook werkt de overheid mee, zo wil minister Melanie Schultz van Haegen (Verkeer en Infrastructuur) binnen twee jaar zestien grote fietsroutes tussen woon- en werkplekken realiseren. In samenwerking met de betreffende gemeentes worden deze fietspaden gerealiseerd. De overheid wil hiermee ook trachten de filedruk te verlagen.

Goedkoop en gezond

Naast deze externe stimulansen is er ook nogde economische stimulans. We merken namelijk allemaal dat het autorijden steeds duurder wordt en waarschijnlijk in de toekomst alsmaar duurder zal blijven worden. En 'last but not least' is fietsen gewoon een hele gezonde bezigheid! Als u een uur fietst verbrandt u zomaar 500 Kcal en dat is niet gering. Conclusie, verbeter de conditie van de wereld en die van uzelf en pak vaker de fiets!

Ecologische voetafdruk

Dat fossiele brandstoffen opraken en dat we onze mooie blauwe planeet langzaam maar zeker aan het uitputten zijn, hoeven we aan u niet te vertellen. De ecologische voetafdruk die de gemiddelde inwoner van de westerse wereld zet is te groot. Maar wist u dat, dat u uw persoonlijke ecologische voetafdruk, relatief eenvoudig flink kunt verkleinen? Dit kunt u bereiken door vaker de fiets te pakken en uw auto vaker te laten staan, de auto is namelijk voor een aanzienlijk deel verantwoordelijk voor de grootte van de ecologische voetafdruk die we met zijn allen zetten. Het belang om voor woon-werkverkeer meer de fiets te gebruiken wordt ook door de bedrijven en de overheid ingezien. Op de kleine en middellange afstand (globaal tussen de 1 en 15 kilometer) biedt de fiets vele voordelen ten opzichte van de auto. Alleen de consumenten moeten stimulansen krijgen om ook daadwerkelijk op de fiets te stappen en dus de auto vaker laten staan.