De grootste Groene Bedrijvengids van Nederland

Allesduurzaam.nl is de grootste groene bedrijvengids van Nederland.
Op Allesduurzaam.nl vindt u ruim 18.000 winkels en bedrijven,
die duurzame producten of diensten aanbieden. Ook bij ú in de buurt.

Informatieteksten

8 tips voor het besparen op de energierekening

De energierekening is een vaste last die helaas nog weleens hoog kan uitvallen. De grootste kostenpost op je energierekening is het gasverbruik. Ondanks het feit dat we in dit deel van Europa weinig te maken hebben met strenge winters, zijn de stookkosten in deze periode aanzienlijk hoger dan in de zomer. Naast het gasverbruik reduceren bespaar je ook op de elektriciteit door simpelweg wat bewuster om te gaan met de elektrische apparaten in de woning. Hier volgen 8 handige tips die helpen de energierekening omlaag te brengen.

Lees verder

Bereken zelf de terugverdientijd van zonnepanelen

Leveranciers van zonnepanelen hanteren doorgaans een terugverdientijd in hun communicatie. Dit is handig voor de consument, maar helaas zelden reëel. De terugverdientijd is namelijk afhankelijk van veel specifieke factoren. Hoe kun jezelf  de terugverdientijd van zonnepanelen berekenen?

Lees verder

De auto en onze leefomgeving

Oke, autorijden is niet goed voor onze leefomgeving. Maar hoe zit dat precies met die vervuiling? En hoe zorg je ervoor dat je de kosten en de vervuiling tot een minimum beperkt?

Lees verder

De elektrische auto, schoon en goedkoop

De voordelen van elektrisch autorijden zijn groot. Zowel automobilist, klimaat als leefomgeving hebben er baat bij. Autofabrikanten allerwegen zijn in de weer met de productie van nieuwe elektrische auto's. Het zal nog wel zo'n tien jaar duren voordat de productie ervan leidt tot 10% elektrische auto's zonder CO2 emissie of zelfs maar in de buurt komt van de huidige productie van benzinemotoren.

In China en India is de industrie van elektrische auto's booming business. China is tevens bezig in de Gobi woestijn een enorm oppervlak te beleggen met zonnepanelen die schone stroom leveren voor die auto's.

Lees verder

De jeugd én hybride wagens hebben de toekomst

Hybride wagens en elektrische auto's zijn tegenwoordig al lang niet vreemd meer op de weg. Het succes van deze schone en eco-vriendelijke auto's is vooral te wijten aan het feit dat de uitstoot van schadelijke CO2 gassen erg beperkt is. Daarnaast zijn veel moderne eco-modellen ook nog eens superzuinig. De huidige jongeren zijn natuurlijk van ongekende invloed op wat er in de toekomst gaat gebeuren, maar één ding staat al vast. De hybride wagens zijn de voertuigen van de toekomst. Maar wat is nu precies een hybride auto? En wat zijn de belangrijkste verschillen met "gewone" auto's?

Lees verder

De opmars van de elektrische auto

Waar de elektrische auto jarenlang heeft moeten lijden onder een stoffig en saai imago, is elektrisch rijden inmiddels volop in ontwikkeling. Het aantal elektrische voertuigen (exclusief brom- en snorfietsen) op de Nederlandse wegen is in de afgelopen twee jaar dan ook verdubbeld van 30.211 naar 60.490. Bovendien blijkt uit informatie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland dat laadpalen steeds meer onderdeel van het straatbeeld; het aantal openbare laadpunten is sinds 2013 toegenomen van 3.251 naar 6.838 in 2015. Rijd jij echter nog steeds in een auto met verbrandingsmotor? Dan wordt het de hoogste tijd dat we een aantal vragen rondom elektrisch rijden voor je te beantwoorden.

Lees verder

De werking van een windmolen

U ziet ze vast steeds vaker in het straatbeeld: windmolens. En dat is maar goed ook, want als we de aarde lang mee willen laten gaan zullen we moeten investeren in groene energie. Maar hoe ziet zo’n windmolen er eigenlijk vanbinnen uit? UnitedConsumers legt het uit.

 

Lees verder

Dure benzine? Go electric!

 Baal je van die dure benzine? Elektrisch rijden is een stuk goedkoper!

Lees verder

Duurzaam ondernemen moet nog aantrekkelijker worden voor de kleine ondernemer

groene auto

 

 

Als bedrijf loont het om duurzaam te ondernemen. Er worden steeds meer subsidies en fiscale voordelen beschikbaar gesteld door de overheid. Hier is zelfs een flink budget voor vrijgemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de energie-investeringsaftrek. Hier is een budget van 147 miljoen euro beschikbaar voor gesteld. Ondernemers die investeren in innovatieve energiebesparingen mogen tot 45% van hun investering aftrekken van de winst.

Lees verder

Duurzamer leven door gevelisolatie

Duurzamer leven is vaak een stuk makkelijker en goedkoper dan men denkt. De investering die nodig is voor het isoleren van uw woning lijkt op het eerste gezicht groot. De kosten kunnen echter binnen enkele jaren al worden terugverdiend op stookkosten. Door middel van gevelisolatie investeert u in warmtebehoud en drukt u de stookkosten.

Lees verder
Volgende »

11 categorieën, 74 subcategorieënHuis & Tuin

5 categorieën, 24 subcategorieënKleding & Verzorging

11 categorieën, 71 subcategorieënVrije Tijd

4 categorieën, 16 subcategorieënKinderen

7 categorieën, 48 subcategorieënEten & Drinken

12 categorieën, 56 subcategorieënEnergie & Mobiliteit

3 categorieën, 12 subcategorieënGeldzaken

9 categorieën, 73 subcategorieënBusiness to business

Inloggenx

E-mailadres:
Wachtwoord: