De grootste Groene Bedrijvengids van Nederland

Allesduurzaam.nl is de grootste groene bedrijvengids van Nederland.
Op Allesduurzaam.nl vindt u ruim 18.000 winkels en bedrijven,
die duurzame producten of diensten aanbieden. Ook bij ú in de buurt.

Informatieteksten

4000 jaar kringlooplandbouw

4000 jaar kringooplandbouw is een en legendarisch en ontwapenend boek. In 1904 maakte Franklin Hiram King een studiereis naar Oost-Azië om te zien hoe het kan dat men in China en Japan al zo lang in staat is om met zo weinig grondoppervlak zo veel mensen te voeden.

Lees verder

7 tips voor duurzame vis

Door overbevissing zit er steeds minder vis in de zee. Europa is daardoor voor maar liefst twee derden van haar visvoorziening aangewezen op import. Maar niet getreurd: de situatie is omkeerbaar. Wie zijn vis aan de hand van onderstaande tips uitkiest, kan de duurzaamheid van het Europese visbestand mee helpen opkrikken.

Lees verder

Adressen supermarkten met biologisch assortiment

Steeds meer supermarkten vergroten het aandeel biologische producten in de schappen. We wijzen je graag de weg naar de dichtstbijzijnde filialen... en naar de aanbiedingen van biologische producten.

Lees verder

Bewust feestvieren!

Muziek, straattheater, circusact... Laat het naar u toe laten komen. Of huur een bedrijf in om een evenement met meerwaarde te organiseren.

Lees verder

Biologisch biertje? Proost!

Een biertje op een warme zomerdag kan er één van biologische origine zijn. We hebben in Limburg een bierbrouwer die de trend zet in maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen: Biologisch bier!

Lees verder

Biologisch brood, al eeuwen onverslaanbaar lekker

Je wil een smakelijk, voedzaam en gezond desem- of gistbrood, zonder chemische toevoegingen? Dan kies je al gauw voor een biologisch brood: eerlijk en puur.

Lees verder

Biologisch eten of supplementen en dieten?

Soms wilt u extra voedingsmiddelen gebruiken of heeft u een dieet nodig. Laat u dan goed informeren. Er worden overal voedingssupplementen aanbevolen, maar dat is meestal geen oplossing voor eventuele tekorten in uw voedingswijze. Volwaardige voeding is iets anders dan de 'juiste' voedingsmiddelen of supplementen in de 'juiste' dosering gebruiken naast uw voedsel. Het kiezen voor volwaardig, biologisch en vegetarisch voedsel vormt de beste garantie voor een gezond leven. Wie zich hierin wil verdiepen leze het boek van Michael Pollan 'Pleidooi voor echt voedsel'.

Lees verder

Biologische boodschappen doen vanuit een luie stoel

De wereld van biologische voeding is voortdurend in beweging; veel bedrijven met biologische producten gaan met hun tijd mee en bieden hun natuurvoeding online aan!

Lees verder

Biologische groenten en fruit: een wereld van vers-schil

In een ongeschilde biologische appel kunt u probleemloos uw tanden zetten. Biologische groenten en vruchten zijn niet alleen gezonder en lekkerder, de biologische teelt is ook veel minder belastend voor het milieu. Dus kijk naar het EKO-keurmerk en kies voor biologisch!

Adressen voor Biologische Groenten en Fruit op Allesduurzaam.nl

Lees verder

Biologische landbouw het beste voor de aarde en voor de wereld

De sleutel tot echt duurzame landbouw is gezonde grond, en biologische landbouw is veruit de beste manier om ervoor te zorgen dat de bodem zijn herstellende vermogens behoudt. Dit blijkt uit een onderzoek door het Amerikaanse Rodale Institute, dat over een periode van maar liefst dertig jaar werd uitgevoerd.

Lees verder
Volgende »

11 categorieën, 74 subcategorieënHuis & Tuin

5 categorieën, 24 subcategorieënKleding & Verzorging

11 categorieën, 71 subcategorieënVrije Tijd

4 categorieën, 16 subcategorieënKinderen

7 categorieën, 48 subcategorieënEten & Drinken

12 categorieën, 56 subcategorieënEnergie & Mobiliteit

3 categorieën, 12 subcategorieënGeldzaken

9 categorieën, 73 subcategorieënBusiness to business

Inloggenx

E-mailadres:
Wachtwoord: