De grootste Groene Bedrijvengids van Nederland

Allesduurzaam.nl is de grootste groene bedrijvengids van Nederland.
Op Allesduurzaam.nl vindt u ruim 18.000 winkels en bedrijven,
die duurzame producten of diensten aanbieden. Ook bij ú in de buurt.

Keurhout-Duurzaam

Keurhout-Duurzaam

Keurhout-Duurzaam is een label van de Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH). Een onafhankelijk College van Deskundigen beoordeelt niet het hout zelf, maar de certificaten en keurmerken voor houtproductie. Het keurmerk fungeert als poortwachter: alleen labels die voldoende garanderen dat het hout uit duurzaam beheerde bossen komt, krijgen het logo Keurhout-Duurzaam en mogen door naar de Nederlandse markt. Onafhankelijke instanties voeren de feitelijke controle uit op de hele keten van boom tot product.

Veschillende levels
Onderscheid wordt gemaakt tussen duurzame keurmerken van level 1 (100% Keurhout-Duurzaam) of level 2 (minimaal 70 % Keurhout-Duurzaam; de rest moet bestaan uit aantoonbaar legaal hout). Op het label dient door middel van het opvullen van het bijbehorende open rondje te worden aangegeven of het eindproduct keur level 1 of 2 heeft .

Organisatie
Keurhout is in 1996 met (financiële) steun van en in nauwe samenwerking met de Nederlandse overheid opgericht door bedrijfsleven (handel, verwerkende industrie) en vakbonden. Tot eind 2003 functioneerde Keurhout als een stichting. Sinds 1 januari 2004 wordt de dienstverlening van Keurhout gefaciliteerd door de Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH). Naast het Keurhout-Duurzaam logo beheert de VVNH ook het Keurhout-Legaal.

Minder streng
Keurhout accepteert alle FSC en PEFC certificaten onder Keurhout-Duurzaam. De eisen van Keurhout-Duurzaam zijn echter op enkele punten minder streng en minder uitgebreid dan die van FSC. Om die reden, en omdat de houtbranche zelf het keurmerk beheert, steunen milieuorganisaties dit initiatief niet.


Ga naar de website van Keurhout-Duurzaam
Bedrijven met dit keurmerk

Zoek bedrijven:
Zoek keurmerken:
 

Gerelateerde keurmerken

CARE & FAIR

CARE & FAIR

Label dat aangeeft dat er aan de productie van een tapijt geen kinderarbeid te pas is gekomen.     lees verder

FSC

FSC

Keurmerk gebaseerd op internationaal erkende criteria voor de productie van duurzaam hout. lees verder

Barometer Duurzame Bloemist

Barometer Duurzame Bloemist

Barometer die aantoont dat een bloemist duurzaam onderneemt.  Dit doet hij door een duurzame bedrijfsvoering en een inkoop van duurzame bloemen en planten. lees verder

Umweltzeichen

Umweltzeichen

 Officiële Oostenrijkse milieukeurmerk. lees verder

EKO-Keurmerk

EKO-Keurmerk

Keurmerk voor voedingswaren die aan alle eisen voor biologische producten voldoen, aangevuld met ecologische eisen. Dit ter aanvulling op en onderscheiding van het Europese Keurmerk voor biologische producten. Het EKO-keurmerk maakt de extra inspanningen van biologische bedrijven op het gebied van verduurzaming zichtbaar. lees verder


Meer gerelateerde keurmerken

11 categorieën, 74 subcategorieënHuis & Tuin

5 categorieën, 24 subcategorieënKleding & Verzorging

11 categorieën, 71 subcategorieënVrije Tijd

4 categorieën, 16 subcategorieënKinderen

7 categorieën, 48 subcategorieënEten & Drinken

12 categorieën, 56 subcategorieënEnergie & Mobiliteit

3 categorieën, 12 subcategorieënGeldzaken

9 categorieën, 73 subcategorieënBusiness to business

Inloggenx

E-mailadres:
Wachtwoord: