De grootste Groene Bedrijvengids van Nederland

Allesduurzaam.nl is de grootste groene bedrijvengids van Nederland.
Op Allesduurzaam.nl vindt u ruim 18.000 winkels en bedrijven,
die duurzame producten of diensten aanbieden. Ook bij ú in de buurt.

KOMO

KOMO

Het KOMO certificaat is gericht op de kwaliteit van producten, processen én bedrijfsvoering voor bouwproducten, bouwelementen en bouwstoffen. Het KOMO certificaat geeft aan dat, voor zover van toepassing, product en dienst voldoen aan de prestatie-eisen van het Bouwbesluit en de kwaliteitseisen van de markt. Het is dus een kwaliteitskeurmerk, waarvan de milieu-eisen overigens in de regel niet verder gaan dan wat wettelijk vereist is.

Als consument komt je dit keurmerk tegen op vuilniszakken van KOMO. Eén van de KOMO-eisen voor vuilniszakken is dat deze voor minimaal 80% uit hergebruikt plastic (PE, polyetheen) bestaan, meestal landbouwfolie.

Ook kun je het tegenkomen in de bouwmarkt op verduurzaamd hout. In dat geval betekent het dat het impregneerbedrijf zich houdt aan wettelijke regels en milieunormen, wat betreft het productieproces en de gebruikte impregneermiddelen.
Verduurzaamd hout met KOMO keur is altijd geïmpregneerd met behulp van de vacuumdrukmethode, waardoor het impregneermiddel beter aan het hout gehecht is dan met de dompelmethode.

Van wie is het certificaat?
Het KOMO certificaat wordt beheerd door de onafhankelijke organisatie Stichting Bouwkwaliteit (SBK). De kwaliteitseisen worden gecontroleerd door geselecteerde certifieerders die geaccrediteerd zijn door de Raad van Accreditatie en een licentieovereenkomst hebben afgesloten met Stichting Bouwkwaliteit. SBK kent een geschillencommissie in de vorm van het College van Beroep en Bezwaar.

Er is overheidsteun voor het certificaat; bouw- en woningtoezicht geeft automatisch een vergunning voor producten en/of diensten met het certificaat.


Ga naar de website van KOMO
Bedrijven met dit keurmerk

Zoek bedrijven:
Zoek keurmerken:
 

Gerelateerde keurmerken

GUT

GUT

Logo van Europese vereniging voor tapijt en milieu dat aangeeft dat een tapijt geen schadelijke stoffen bevat en is gemaakt onder zo milieuvriendelijk mogelijke omstandigheden. lees verder

Zonnewoning

Zonnewoning

Certificaat voor woningen die aan bepaalde eisen voldoen, waardoor ze energiezuiniger, comfortabeler en duurzamer zijn dan andere woningen. lees verder

Der Blaue Engel

Der Blaue Engel

Officiële Duitse milieukeurmerk, vergelijkbaar met de Nederlandse Milieukeur. lees verder

Foil4Soil

Foil4Soil

Logo dat staat voor biologisch afbreekbare folie. Onder meer gebruikt voor de binnenverpakking van Ananda chocolade en bepaalde bloembollen.  lees verder

Keurhout-Duurzaam

Keurhout-Duurzaam

Alleen producten met certificaten of keurmerken die voldoende garanderen dat het hout uit duurzaam beheerde bossen komt, krijgen het logo Keurhout-Duurzaam. Echter minder streng dan FSC. lees verder


Meer gerelateerde keurmerken

11 categorieën, 74 subcategorieënHuis & Tuin

5 categorieën, 24 subcategorieënKleding & Verzorging

11 categorieën, 71 subcategorieënVrije Tijd

4 categorieën, 16 subcategorieënKinderen

7 categorieën, 48 subcategorieënEten & Drinken

12 categorieën, 56 subcategorieënEnergie & Mobiliteit

3 categorieën, 12 subcategorieënGeldzaken

9 categorieën, 73 subcategorieënBusiness to business

Inloggenx

E-mailadres:
Wachtwoord: