Label Rouge

Het Franse ministerie van Landbouw is eigenaar van het Label Rouge keurmerk voor pluimveevlees en eieren. De productie vindt plaats op kleinschalige pluimveehouderijen waar het pluimvee een vrije uitloop heeft. Deze diervriendelijke productiemethoden, de controles op voedingsmiddelen en de zorg voor het milieu kenmerken het concept van Label Rouge. Het gebruik ervan is alleen toegestaan als controle door gecertificeerde organisaties heeft plaatsgevonden.

Toch verschillen de precieze minimumeisen om het keurmerk te mogen dragen per product. De ene standaard komt meer in de richting van het scharrelconcept, terwijl de andere standaard meer lijkt op die van de gangbare veehouderij.

Bij pluimvee kenmerkt het Label Rouge-keurmerk zich door het gebruik van overwegend langzaam groeiende kippenrassen. Deze krijgen minstens 81 dagen de tijd om tot hun eindgewicht te komen. Verder is de maximumbezetting 11 kippen per m², met een uitloop naar buiten van 2 m² per kip. Verder zijn er ook nog speciale eisen gesteld aan de voeding, zoals een minimaal aandeel van 75% van granen in het voedsel.

Pluimvee producten van Label Rouge zijn onder meer verkrijgbaar bij Albert Heijn, Sligro en Makro.

Zoek naar Label Rouge verkooppunten en merken.
zoek in de gids:
zoek