De Halm, graanpletterij

Graanpletterij De Halm werd in 1977 opgericht met als doel biologische granen van hoofdzakelijk Nederlandse bodem te verwerken. De Halm kan dan ook met recht één van de grondleggers genoemd worden voor de productie van biologische granen, graanvlokken en muesli's.

de_halm_3.jpgGranen vormen een ideaal basisvoedsel omdat ze voor de mens onmisbare voedingsstoffen bevatten. De producten die onder ons eigen merk 'De Halm' worden verkocht zijn onder te verdelen in een aantal categorieën:

  • Graanvlokken glutenarm, gemaakt van maïs, rijst, gierst, boekweit, quinoa en amaranth
  • Overige graanvlokken, gemaakt van haver, gerst, rogge, tarwe, spelt en kamut
  • Meerkorenvlokken, uitermate geschikt voor het maken van een eigen muesli of pap
  • Een reeks gezonde en zeer rijke muesli's, zoals de muesli extra, de notenmuesli en de vruchtenmuesli.
  • Gezoete krokante muesli's in de smaken in huis rozijnen, kokos & hazelnoten en bosvruchten.
  • Crunchy: Dit product is een combinatie van heerlijke granen en frisse knapperige vruchten.
  • Funcereals: Dit zijn mengelingen van speciale granen die met stoom in een bepaalde vorm zijn geblazen.
  • Granen: Wij verkopen naast de vlokken ook de ongeplette granen. 

Bent u geinteresseerd in ons productieproces? Bekijk onze film

Het team van Graanpletterij De Halm is een hecht team dat met plezier veel zorg en aandacht besteedt aan haar producten. Uw voeding is namelijk onze zorg.

de_halm_2.jpgOnze producten worden bij de graanteler op milieuvriendelijke wijze geteeld. Dit houdt in dat de graanteler geen chemisch synthetische bestrijdingsmiddelen en geen kunstmest bij de teelt gebruikt. Zowel bij de leveranciers als bij De Halm zelf vindt regelmatig controle plaats door Skal, de controleorganisatie voor biologische productiemethode, die daartoe ons het EKO-keurmerk verleent.

Naast de activiteiten in de graanpletterij, stimuleert De Halm ook de biologische landbouw. Er wordt op 13 hectare grond, onder eigen beheer en toezicht, biologische akkerbouw toegepast. Ook deze producten worden in De Halm verwerkt.

Voor zover mogelijk worden granen verwerkt die in Nederland verbouwd zijn (mits de granen in Nederland geteeld kunnen worden). De keus hiervoor is bewust gemaakt omdat:

  • de controle op het nakomen van regels zo het kortst en eenvoudigst is
  • zo de minste verspilling van energie optreedt
  • het milieu zo niet nog meer belast wordt
  • door het verwerken van graan uit de omgeving, De Halm een steentje bijdraagt aan de bestaansmogelijkheid van de Nederlandse biologische landbouw.
De Halm, graanpletterij
zoek in de gids:
zoek