Aanplant eerste voedselbos Achterhoek bij Aarde-Werk ‘de Stegge’

Zondag 21 september zullen 60 bomen en struiken worden geplant in het voedselbos bij Aarde-Werk 'de Stegge' in Kotten. Belangstellenden zijn hierbij uitgenodigd om hierbij te komen helpen. Deze dag is een onderdeel van een wereldwijde actie om de noodzaak van klimaatbeleid onder de aandacht van politci te brengen.

Voedselbos

Het voedselbos dat op het terrein van Aarde-Werk 'de Stegge' wordt gerealiseerd is een voorbeeld van een nieuwe vorm van biologische landbouw waarbij voedselgewassen worden verbouwd op zowel kruid-, struik- als boomlaag. Voedselbossen hebben potentieel een enorme voedselopbrengst en zijn door de nabootsing van een bos-ecosysteem bijzonder onderhoudsarm. Daarmee is een voedselbos een aantrekkelijk model voor lokale en regionale voedselvoorziening. Meer uit de eigen streek eten kan een belangrijke bijdrage zijn in de acties tegen klimaatverandering.

Zondag 21 september bent u welkom van 14.00 tot 16.00u. De middag begint met een ontvangst in de schoppe, het cursuscentrum van de Praktijkschool voor Duurzaamheid. Bezoekers krijgen een korte inleiding over de functie en mogelijkheden van een voedselbos voor de toekomstige regionale voedselvoorziening. Er zullen appels, peren, perziken, pruimen, kleinfruitstruiken en hazelaars en tamme kastanjes en noten in plantvorm klaarstaan om in de grond te  worden gezet.

Nog veel meer acties

De aanplant va het voedselbos is maar een voorbeeld van de acties die op 21 september worden georganiseerd. Kijk op de site van Avaaz voor acties bij u in de buurt, of meld zelf een actie aan.