Aanstaande ouders vaak niet op de hoogte van onnodige schadelijke stoffen in afwasmiddelen

Morgen begint de negen maandenbeurs, met aandacht voor een natuurlijke levensstijl op Pure Baby Plaza. Ecover informeert onder andere zwangere vrouwen over onnodige schadelijke stoffen in afwasmiddelen.
In de meeste vaatwasmiddelen zitten onnodige schadelijke stoffen zoals schuimversterkers of glascorrosie elementen. Het gaat veelal om petrochemische stoffen die blijven kleven aan borden en bestek en die niet 100% afbreekbaar zijn in de natuur. Vele afwasmiddelen bevatten schuimversterkers die helemaal niet nodig zijn want de hoeveelheid bubbels zegt namelijk niets over de kracht! Ecover hanteert het voorzichtigheidsprincipe en wil geen onnodige stoffen gebruiken.    

Schoonmaken zonder schuimversterkers

Al meer dan dertig jaar produceert Ecover schoonmaakmiddelen met ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Ingrediënten die gemakkelijk afbreekbaar zijn in de natuur. Daarom bevatten de vaatwasmiddelen van Ecover geen schuimversterkers én maken ze doeltreffend schoon.  

Voorlichting aan zwangere vrouwen

Op de Negenmaandenbeurs 2014 (19 t/m 23 februari 2014 in de RAI in Amsterdam) worden zwangere vrouwen geïnformeerd over onnodige schadelijke stoffen in vaatwasmiddelen. Met de slogan ‘Wij willen geen onnodige schadelijke stoffen op ons bestek, en jij?’ gaat schoonmaakmiddelen fabrikant Ecover de bezoeksters van de Negenmaandenbeurs informeren. Daarvoor hebben zij het Puur Baby Plaza ingericht.  

Puur Baby Plaza

Het Puur Baby Plaza is een succesvol onderdeel van de Negenmaandenbeurs. ‘Afgelopen jaar spraken we vele zwangere vrouwen op de beurs. Vrouwen die graag een heel natuurlijke levensstijl willen voor hun eigen gezondheid en dat van hun kindje. Zij willen een gezond huis maar ook een duurzaam leven voor de volgende generatie.’ vertelt Anna Schoemakers, één van de organisatoren van Puur Baby Plaza. Bezoeksters kunnen in de loungehoek aanschuiven voor gratis workshops, gezonde hapjes en bewegingsadvies. In de verschillende shops is een uitgebreid assortiment biologische, zonder onnodige schadelijke stoffen en fair trade artikelen te vinden zoals babykleding van biologisch katoen, slaapzakjes, schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten. Daarnaast is er de mogelijkheid om de producten van Ecover met korting te kopen. Het programma is te vinden op www.puurbabyplaza.nl.