Adopteer een bij

Na de adoptieacties voor de kip en de kerstboom is het nu de beurt aan de bij.  Adopteer nu via Greenpeace 20, 50 of 90 bijen en je krijgt er ook veel bijzonders voor terug. Je steunt hiermee Greenpeace in hun strijd tegen landbouwgif.


Tegenwoordig zijn bijen een heuse bedreigde diersoort. Het gif op onze akkers, velden en in parken is dodelijk voor ze. Zelfs planten in de tuincentra zijn met dat gif behandeld. Het is de allerhoogste tijd voor actie, want straks is er geen bij meer over. Bijen zijn van levensbelang, want ze zorgen voor de bestuiving van talloze voedingsgewassen. Zonder de bij geen broccoli, framboosje of aardbei.

Steun de campagne

Greenpeace pakt het gif aan, jij steunt bijen door ze te adopteren. Alle adopties dragen bij aan de campagne tegen bij-onvriendelijke bestrijdingsmiddelen en voor gezonde, ecologische landbouw. Bijenhouder Jos Willemse verzorgt de geadopteerde diertjes met alle aandacht en liefde die ze verdienen. Hoe meer bijen je adopteert, hoe meer je er voor terugkrijgt.

Adopteer nu 20, 50 of 90 bijen voor maar een paar euro! Nee, Greenpeace stuurt ze niet naar je toe. Je ontvangt in de herfst de eerste beelden van de bijen, zodat je de belevenissen in en rond de bijenkast van dichtbij kunt volgen.

Wat ontvang je precies?

Adopteer je 90 bijen, dan ontvang je een heleboel bijzonders:

  • Een zakje biologisch bloemenzaad
  • 2 biologische zaaibijen
  • Fascinerende weetjes en bijzondere tips over en voor bijen
  • Natuurlijk ontbreekt je adoptiecertificaat niet
  • Bovendien ontvang je in de herfst de link naar onze webcam zodat je het wel en wee in de bijenkast van dicht bij kunt volgen

Meedoen ?