All energy day 5 maart in Den Haag

All Energy Day is een nationaal evenement waarbij energie centraal staat, gericht op een duurzame toekomst. Grote en middelgrote spelers uit het bedrijfsleven en de politiek en studenten vanuit heel Nederland zijn aanwezig. Deze dag zullen innovatieve ideeën en mogelijkheden op het energiefront worden gedeeld en worden netwerken gecreëerd voor de toekomst.

Het congres wordt nu voor de vierde keer georganiseerd en was afgelopen jaren al een groot succes. Het thema voor de All Energy Day 2015 is ‘Innovation for the next Generation’, waarbij wordt gefocust op de pijlers Engineering, Policy, Design en Entrepreneurship.

Wij geloven in een multidisciplinaire kijk op de energietransitie. Niet alleen zullen we expliciet ingaan op de specifieke pijlers waarmee we energie van verschillende kanten belichten. Ook willen we verschillende expertises en achtergronden motiveren de handen ineen te slaan om onze energievoorziening te verduurzamen. Zo kunnen we samen werken aan een sterk energieplan voor de toekomst.

Engineering

Dat de zon en wind ons tegenwoordig van energie kunnen voorzien heeft alles te maken met techniek. Met bestaande en nieuwe kennis komen we iedere dag tot bijzondere innovaties voor het gebruik van energiebronnen. De wijze waarop we verschillende soorten energie gebruiken, opslaan en omzetten voor ons dagelijks gebruikt speelt een belangrijke rol in het energieplan voor de toekomst.

Interessante vragen binnen deze pijler: Is windenergie op dit moment wel rendabel? Kunnen we vliegtuigen op zonne-energie laten vliegen? Zal ons zeewater de huishoudens van Nederland binnenkort van energie voorzien?

Policy

De transitie naar duurzame energievoorziening kan alleen plaatsvinden als er beleid voor wordt gemaakt. We maken plannen voor duurzame energie voor de toekomst van Nederland en ook Europa. De vormgeving en uitvoering van deze plannen is cruciaal. Maar ook zullen onderwerpen als de balans tussen centrale en decentrale energievoorziening steeds belangrijker worden.

Interessante vragen binnen deze pijler: Werkt het huidige Europese energiebeleid? Is investeren in offshore windparken een juiste beslissing? Moet de overheid elektrische auto’s subsidieren? Hoe kunnen we onze afhankelijkheid verminderen van olie en gas producerende landen?

Design

Als consument verbruiken we veel energie. Dat doen we als land of stad maar ook in huis en met elektronisch apparaten. De manier waarop we dat doen ligt in handen van ontwerpers. Daarmee ook de manier waarop we gebruikmaken van nieuwe duurzame oplossingen. Het is de uitdaging bewustzijn te creëren en energie leuk en interessant te maken. Zo wordt er van stedenbouwkundig- tot productniveau ontworpen voor de toekomst.

Interessante vragen binnen deze pijler: Hoe maken we energieproducerende huizen? Is iedere stad in de toekomst zelfvoorzienend? Laden we over 5 jaar onze auto’s op via het wegdek?

Entrepreneurship

Ieder bedrijf is ooit gestart door mensen met een ondernemersdrift en een weloverwogen businessplan. Interessant is hoe nieuwe technieken met een moderne ontwerp kunnen uitgroeien tot een levensvatbaar bedrijf in de toekomstige maatschappij. Of kunnen juist bestaande concepten met een nieuwe insteek zich onderscheiden. Binnen de duurzame energiesector zijn er tal van interessante projecten die hier een voorbeeld van zijn.

Interessante vragen binnen deze pijler: Welke innovaties kunnen uitgroeien tot onderneming? Hoe kom je van businessplan tot een gezond en succesvol bedrijf? Wat zijn de beste energiegerelateerde start-ups van dit moment?


Aanmelden

Aanmelden voor het congres kan hier. De prijs van een ticket verschilt van €7,50- voor studenten, €30,- voor start-ups en €50,- voor professionals.