Books 4 Life doneert ruim 20.000 euro

Ter gelegenheid van de Boekenweek reikt Books 4 Life zondag 16 maart haar jaarlijkse donatie uit aan goede doelen Amnesty International en Oxfam Novib in de Stationshal in Groningen. Vele duizenden tweedehands boeken zijn het afgelopen jaar weer door vrijwilligers in de winkels van Books 4 Life verkocht en hebben op deze manier een tweede kans gekregen. Dat heeft zich ook vertaald in een mooi bedrag ten behoeve van mensenrechten en ontwikkelingsprojecten: beide organisaties krijgen ruim € 10.000 gedoneerd.

De festiviteiten worden op 16 maart georganiseerd door de vrijwilligers van de Groningse winkel, de enige Books 4 Life winkel van Noord-Nederland. Rosa Doreleijers, bestuurslid en PR coördinator in Groningen, vertelt over het programma: “Het wordt een dag waarbij we met z'n allen even stil staan en genieten van hoeveel goed werk er is verricht en wat we daar allemaal mee hebben bereikt. Natuurlijk wordt de dag gezellig aangekleed met muziek, boeken en zelfs boekenkunst, toch draait het echt om de inhoud. Het wordt dus een evenement gedragen door het goede werk waar zoveel mensen zich dagelijks voor inzetten en natuurlijk de liefde voor boeken!”

Zondag gratis met de trein

Het thema van de Boekenweek in 2014 is reizen. Dat past wel bij Books 4 Life: reizend langs de projecten gesteund door Books 4 Life, zou men op vele bijzondere locaties komen. De vaste goede doelen, Amnesty International en Oxfam Novib, verzorgen al uiteenlopende internationale projecten. Daarnaast steunt iedere winkel jaarlijks een aantal liefdadigheidsprojecten die door de eigen vrijwilligers en klantenkring worden geselecteerd.

Zondag 16 maart mag er op vertoon van het Boekenweekgeschenk gratis gereisd worden met de NS. De uitreiking van Books 4 Life begint om 14.00 uur in de Stationshal in Groningen en is gratis toegankelijk. Een aansluitende borrel vindt vanaf 16.00 uur plaats in de Groningse Books 4 Life winkel (Rivierenhof 12). Bezoek ook de website: www.books4life.nl.