Circular Economy BOOSTcamp ‘14 richt zich op circulaire stad

Na het succes van de eerste editie in 2013 zal op 8, 9 en 10 mei de Circular Economy BOOSTcamp ‘14 plaatsvinden. Drie dagen lang verkennen professionals, experts en jonge talenten uit het bedrijfsleven wat er nodig is om een circulaire stad te realiseren.

In onze sterk verstedelijkte samenleving is het creëren van circulaire steden – dat wil zeggen steden die geen afval meer produceren maar dit omzetten in nieuwe grondstoffen, met behulp van lokaal opgewekte hernieuwbare energie – een belangrijke voorwaarde om tot een volledig circulaire economie te komen. Tijdens het komende BOOSTcamp willen de deelnemers de belangrijkste obstakels in kaart brengen en zoveel mogelijk doorbraken realiseren in het wegnemen van deze hindernissen.

Circular Economy BOOSTcamp is een intensief driedaags event waarin een diverse groep ondernemers, ontwerpers, adviseurs, jonge talenten, ambtenaren en wetenschappers hun krachten bundelen.

Het doel: drie doorbraken realiseren op het gebied van productontwerp, stedelijke ontwikkeling een lifestyle, die de transitie naar een circulaire economie versnellen. Het (opnieuw) definiëren en ontwerpen van producten, diensten en processen is een grote uitdaging binnen de circulaire economie. Nieuwe rollen, business modellen en samenwerkingsverbanden zijn hiervoor noodzakelijk. Met name binnen stedelijke netwerken staan ondernemers, overheden en overige partijen voor de vraag hoe de circulaire economie vorm te geven. Het  thema van Circular Economy BOOSTcamp '14 is dan ook: Towards a Circular City.

Is het driedaagse event iets teveel van het goede? Neem dan deel aan de Official Kick-off op 8 mei vol inspirerende verhalen, en ontdek hoe je op afstand toch betrokken kunt zijn bij het hele BOOSTcamp.

Amsterdam Economic Board, Circle Economy, De Groene Zaak, Het Groene Brein en MVO Nederland nodigen je van harte uit om deel te nemen op 8, 9 en 10 mei 2014!