Damn Food Waste komt naar Rotterdam

Gratis megalunch tegen voedselverspilling

Op 14 juni 2015 strijkt Damn Food Waste neer op de Binnenrotte tegenover de Markthal in Rotterdam. Met een gratis megalunch voor ongeveer 5000 mensen, gemaakt van groenten die anders zouden zijn weggegooid, roept de organisatie op tot actie tegen voedselverspilling.

4,4 miljard euro verspild

Het voeden van 9 miljard mensen in 2050 is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. En dat terwijl wereldwijd meer dan een derde van al het geproduceerde voedsel wordt verspild. In Nederland alleen al verspillen we per persoon gemiddeld bijna 50 kilo per jaar. Goed voedsel verdwijnt in de vuilnisbak, bijvoorbeeld omdat groente niet aan de cosmetische eisen voldoet, er te strikt omgegaan wordt met houdbaarheidsdata of omdat we meer kopen dan we op kunnen eten. Daarmee wordt niet alleen goed voedsel verspild, maar ook het water en de energie die wordt gebruikt om voedsel te produceren, transporteren, verpakken en verwerken. De verspilling in ons land staat gelijk aan 4,4 miljard euro per jaar.

Kromkommer en Rotterzwam

Tijdens Damn Food Waste Rotterdam kun je op de Binnerotte langskomen voor een gratis lunch en maak je kennis met verschillende landelijke en Rotterdamse initiatieven zoals Instock, Kromkommer en Rotterzwam, die laten zien hoe je verspilling kunt tegengaan. Doe mee met een van de vele workshops en ga naar huis met bergen tips en tricks om minder te verspillen.

Damn Food Waste vraagt sinds juni 2013 aandacht voor voedselverspilling. Minder eten verspillen is namelijk een van de makkelijkste manieren om bij te dragen aan een duurzamer voedselsysteem. Eerder organiseerde Damn Food Waste evenementen in Amsterdam, Groningen, Zwolle en tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

 Houd Facebook en Twitter in de gaten voor meer informatie over Damn Food Waste en het programma.

 Wat: Damn Food Waste Rotterdam

Wanneer: 14 juni 2015 (12.00-16.00u)

Waar: Binnenrotte, Rotterdam (voor de Markthal)

Informatie: www.damnfoodwaste.com