De Groene-Energiewinkel helpt doe-het-zelf energiebespaarders op weg

Veel energiebesparende aanpassingen in en om het huis zijn zelf te doen. Maar, het is vaak lastig om overzichtelijke en objectieve informatie te krijgen over alle mogelijkheden voor energie- en waterbesparing of het opwekken van duurzame energie. De Groene-Energiewinkel springt in dit gat.

De Groene-Energiewinkel geeft zo objectief mogelijke informatie en biedt producten aan waar je zelf mee aan de slag kunt. Deze producten variëren van goedkoop en door iedereen eenvoudig te installeren tot uitgebreidere en duurdere systemen die gericht zijn op meer ervaren klussers.

Zo kun je op de Groene-Energiewinkel terecht voor informatie en producten op het gebied van o.a:

  • zonneboilers
  • zonnepanelen
  • ventilatie
  • isolatiematerialen

Kijk voor een compleet overzicht bij producten en productinformatie op de site.

Hotfill-systemen

Bijzonder besparend zijn de Hotfill-systemen van de Groene-Energiewinkel voor de wasmachine en vaatwasser. Wasmachines en vaatwassers gebruiken elektriciteit voor de motor en pomp maar vooral voor het opwarmen van het water. Verwarmen met elektriciteit is echter verreweg de duurste methode en zeker niet de meest milieuvriendelijke. Als je wast op temperaturen van 60°C of hoger dan verbruikt je wasmachine minimaal 2 kWh per keer (ca € 0,50). Bij een vaatwasser, die in de meeste huishoudens iedere dag draait, ligt het verbruik nog veel hoger: tot ruim 3 kWh (ca. €0,75) bij een minder zuinig model.

Wat is Hotfill?

Het verwarmen van het water in je wasmachine of vaatwasser hoeft niet elektrisch te gebeuren, maar kan ook door de machine te vullen met warmwater van je eigen warmwaterinstallatie ('hotfill'). Als je warmwater door gas wordt verwarmd, bespaar je al ongeveer 50% op de kosten en als je een zonneboiler hebt dan loopt de besparing nog veel verder op. Heb je in de buurt van je wasmachine of vaatwasser ook een aansluiting voor warmwater? Dan loont het de moeite om een Hotfill-systeem te installeren. 

De voordelen van een Hotfillsysteem:

  • bespaart veel energie en dus het milieu
  • bespaart aanzienlijk op de energiekosten (terugverdientijd 5-6 jaar)
  • verkort de wastijd door de snellere opwarming
  • spaart het verwarmingselement in uw machine (het onderdeel dat het vaakst kapot gaat)

Aanbieding voor bezoekers van Allesduurzaam.nl!

Bij een bestelling van een Alfa-Mix Hotfill in mei 2011 geldt een korting van 10% op de Alfa-Mix en eventueel toebehoren. Ga voor meer informatie en contactgegevens naar www.groene-energiewinkel.nl.