De groenste energie is de energie die je niet gebruikt

Elk jaar nemen weer vele honderdduizenden Nederlanders actief deel aan Warmetruiendag onder het motto: de groenste energie is de energie die je niet gebruikt. Iedreeen kan zich aanmelden voor de tiende verjaardag van de Warmetruiendag die komend  jaar gevierd wordt op vrijdag 5 februari 2016. Of nog beter: doe het samen met vrienden of collega's.

De trui staat op deze dag symbool voor wat je zelf kunt doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Op deze nationale dag van de energiebesparing zetten mensen de thermostaat massaal minimaal één graad lager en besparen zo, per graad, 6% energie.

Meld je aan!

De dag staat dan ook symbool voor ‘het zelf doen’, en “samen” energiebesparen om daarmee de CO2 uitstoot te beperken. Dat dit ook werkt, blijkt uit de cijfers: als we allemaal samen op deze ene dag de verwarming een standje lager zetten, besparen we het jaarverbruik van Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog samen. Doen we dit elke dag in het stookseizoen dan kunnen we met de bespaarde energie de hoofdstad een jaar lang van energie voorzien!

Er is van alles bedacht om de actie kracht bij te zetten. Zo is er een 2016 breipatroon te downloaden (van de trui hiernaast) maar ook informatie materiaal, lespakketten en posters, tips, acties en events.

Aanmelden voor de warme truiendag kan hier.