Denk mee over de nieuwe circulaire economie

In juni 2013 presenteerde Jan Jonker tijdens een uitverkocht congres de uitkomsten van het onderzoek naar Nieuwe Business Modellen. Het onderzoek heeft heel veel losgemaakt en dit najaar start een vervolgtraject vanuit de Radboud Universiteit Nijmegen. Ambitie van dit traject is een operationele en praktische uitwerking van een nieuw business model waarin duurzaamheid in de kern verankerd is.

Meedoen?

Wilt u meedoen? Wat we van uw vragen is 80 tot 100 uur aan tijd, creativiteit en denkkracht. Gratis en voor niets. Wat ons voor ogen staat is het creëren van een kleine community van deelnemers die als een team deze doorontwikkeling helpt realiseren. Dit zal gebeuren in de vorm van masterclasses, workshops, schrijfsessies, brainstorms en andere activiteiten. Zoals altijd zijn hier ook studenten van de RU bij betrokken die hun masterthesis schrijven. Uiteindelijk zal alle energie uitmonden in een boek. Voor dit vervolg hebben zich al 75 mensen gemeld, samen goed voor 6000-7500 uren inzet. Wilt u ook kans maken om mee te doen met dit unieke project dan is dit de laatste kans om u voor de start van het traject aan te melden via www.nieuwebusinessmodellen.info Later deze maand wordt begonnen met de selectie van de deelnemers.

Andere Activiteiten dit najaar

De Masterclass Nieuwe Business Modellen op 27 september is inmiddels volgeboekt maar in het najaar van 2013 organiseren MVO loont en Stichting OCF 2.0 nog meer bijzondere bijeenkomsten voor ondernemers over Nieuwe Business Modellen. Opzet is een mix van presentaties, excursies, workshops en seminars waarin ondernemers in de praktijk kennis maken met ontwikkelingen op het gebied van duurzame innovatie. Centraal staat een nieuwe generatie business modellen die laten zien dat duurzaamheid loont.
 
8 oktober op Schoolreis met Meester Jan: Nieuwe Business Modellen on tour
Per luxe touringcar nemen we u een hele dag mee op pad. Met Jan Jonker als gids bent u te gast bij koplopers op het gebied van innovatie in industrie, afval, food en leisure. Bedrijfsbezoeken worden afgewisseld met verrassende presentaties onderweg over en door bedenkers van Nieuwe Business Modellen. Er is ruime gelegenheid voor netwerken en natuurlijk nemen we een duurzaam lunchpakketje mee. Onderweg ontvangt u een aantal interessante publicaties om mee naar huis te nemen. Start- en eindpunt in Doorwerth. Het aantal plaatsen voor deze unieke tour is beperkt, deelname vindt plaats op volgorde van inschrijving. €95,--  incl. BTW. Deelname is inclusief ontbijt, lunchpakket en diner. Er is nog een beperkt aantal plaatsten beschikbaar. Direct aanmelden
 
16 oktober Nieuwe Business Modellen in Food smaken naar meer!
Op Wereldvoedseldag, 16 oktober, organiseren we een smakelijke workshop over Nieuwe Business Modellen in Food. De Food sector is enorm in beweging en er worden dagelijks nieuwe concepten gelanceerd op het gebied van catering, bezorging, productie, producten en horeca. Tijdens deze exclusieve workshop maakt u kennis met een aantal vernieuwers en hun bedrijven, waaronder Ontmoet Plan B en Thuisafgehaald. Op locatie bij Wereldkoks Nijmegen, 9.30 - 13.30 incl. lunch, kosten €49,50,-- incl. BTW. Direct aanmelden
 
28 november Werkconferentie Nieuwe Business Modellen in de bouw
De bouwsector staat onder druk. De schijnbaar onbeperkte vraag naar huisvesting is als sneeuw voor de zon verdwenen. De marktverhoudingen zijn daarmee volledig omgedraaid. Soms lijken duurzaamheid en energieneutrale bouw een oplossing te bieden; technologische oplossingen die de bouwwereld niet wezenlijk veranderen. Behalve technologische oplossingen is er een transitie nodig. Er moeten nieuwe verdienmodellen komen, andere vormen van samenwerking. Vakmanschap moet weer op waarde beoordeeld worden. Nieuwe financieringsmodellen en een andere klantbenadering zijn noodzakelijk. Kortom de bouwwereld moet op z’n kop. Op de werkconferentie Nieuwe Business Modellen in de Bouw maakt u kennis met voorbeelden van hoe het anders kan. De werkconferentie wordt georganiseerd in samenwerking met Hibertad (www.hibertad.nl). Locatie en programma volgen. Alvast aanmelden?
 
9 december Brotherwood Conventie Stedelijke Business Modellen
De stad van de toekomst ziet er heel anders uit. De rol van de lokale overheid verandert; de functie en inrichting van winkel, woon- en werkgebieden verschuift. In de toekomstige, in meerdere betekenissen van het woord duurzame, stedelijke omgeving is sprake van nieuwe allianties tussen de publieke en de private sector. Na een inleiding door Jan Jonker praten we verder over de concretisering van het Stedelijke Businessmodel in Apeldoorn aan de hand van workshops/presentaties rondom de domeinen MKB, Techniek, ICT, Stadslandbouw, Onderwijs, Sport, Cultuur, Wonen, Zorg & Welzijn, Financiën en Openbaar Bestuur.
Leidraad vormen de kaders van Nieuwe Business Modellen: delen, ruilen en creëren. Centraal staat het verkennen en vormgeven van een nieuwe generatie businessmodellen die laten zien dat duurzaamheid loont. De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met Brotherwood (www.brotherwood.nl). CODA Apeldoorn, 13.00 – 17.00 uur. Programma en aanmelden: www.brotherwood.nl