Die molens draaien ook voor jou

Nederland staat nog steeds en masse achter windenergie, zoals blijkt uit recent uitgevoerd onderzoek. Maar de aanhoudende negatieve publiciteit doet soms anders vermoeden. Daarom is de brancheorganisatie van de windindustrie samen met natuur en Milieu een publiekcampagne gestart om het draagvlak nog verder te versterken.

Nederland moet nu snel werk maken van meer windenergie. Dat vindt bijna twee derde van de Nederlanders. Een nog grotere groep (69%) vindt dat windenergie onmisbaar is als we in Nederland meer duurzame energie willen opwekken. Dit blijkt uit representatief onderzoek van Motivaction, in opdracht van Natuur & Milieu en NWEA, de brancheorganisatie van de windindustrie.

Die molens draaien ook voor jou

‘Om lekker te leven hebben we veel energie nodig. Die molens draaien ook voor jou.’ Dat is de boodschap van de recent gestarte campagne  ‘Die molens draaien ook voor jou’,

Feiten die u moet weten over windenergie

Want hoe zit het nu precies met de kosten (windmolens draaien op subsidie volgens Mark Rutte), de opbrengsten, de energiebalans, het gevaar voor vogels, het geluid en de slagschaduw? Van die vragen dus. Op de campagnewebsite www.windvoorjou.nl zijn 10 korte animaties te vinden met belangrijke weetjes over windmolens en antwoorden op veelgestelde vragen. Wist jij bijvoorbeeld dat met de energie van 1 windmolen 100 kermissen kunnen draaien, of 30.000 televisies?

Directeur Campagnes van Natuur en Milieu Olaf Van der Gaag: ‘Windenergie is een onmisbare schakel in onze toekomstige duurzame energievoorziening. Met de campagne willen we duidelijk maken dat die molens niet gemist kunnen worden als we allemaal energie willen gebruiken om prettig te kunnen leven.’  
.