Diëten tegen honger op Rotterdam Centraal

Op maandag 6 oktober vanaf 17.00 uur lanceert FoodGuerilla de website www.globaldiet.nl op Rotterdam Centraal. Kom langs om je GoedZakje op te halen en een voorproefje te krijgen van onze website door middel van een silent cinema!

Er is nog steeds honger op de wereld. En dat terwijl er voldoende calorieën beschikbaar zijn voor iedereen. Ze zijn alleen niet eerlijk verdeeld. Daar wil GlobalDiet iets aan doen door het dieet tegen honger te presenteren. Als iedereen zich houdt aan het normale aantal calorieën – voor iedereen is er per dag 2700 Kcal beschikbaar – en in zijn of haar dieet rekening houdt met een eerlijke voedselverdeling, kan de honger de wereld uit worden geholpen. Voor de lancering van Global Diet wordt een ‘silent cinema’ georganiseerd met korte films over ons voedselsysteem. Kom op 6 oktober naar Rotterdam Centraal en scoor ook meteen een GoedZakje: een zakje met ingrediënten voor goede start van het Global Diet!

Global Diet

Global Diet pleit voor een eerlijke voedselverdeling. Nu leidt 1 op de 8 wereldbewoners honger én hebben bijna 2 miljard mensen overgewicht. Hoe kan dit? Er wordt meer dan genoeg voedsel geproduceerd voor iedereen. Wanneer je de hoeveelheid geproduceerd voedsel deelt door het aantal wereldbewoners, kom je uit op maar liefst 2700 Kcal per persoon per dag aan beschikbaar voedsel. Dit is meer dan je per dag nodig hebt. Global Diet is geïnspireerd door de wereldmaaltijd, die laat zien hoeveel gram graan, groente, rijst, specerijen, vlees, etc. er per persoon per dag beschikbaar is.

Hoe kun jij helpen de voedselverdeling eerlijker te maken door middel van je dieet? Wij hebben een website gelanceerd om aandacht te schenken aan een nieuw voedingspatroon – ‘dieet’ – waarmee voedsel eerlijk verdeeld kan worden. Op www.globaldiet.nlkun je filmpjes bekijken van spraakmakende voedselexperts die hun visie geven over eerlijk voedsel. Op het menu staan onder meer: Sandra van Kampen (Urgenda), Jaap Seidell (hoogleraar Voeding & Gezondheid) en Hans Eenhoorn (emeritus hoogleraar Voedselzekerheid & Ondernemerschap).

Wat is een GoedZakje?

Een GoedZakje bevat een (h)eerlijke hap én je bent zelf een GoedZakje als je mee dieet!

Op maandag 6 oktober vanaf 17.00 uur lanceren wij onze website www.globaldiet.nl

op Rotterdam Centraal. Kom langs om je GoedZakje op te halen en een voorproefje

te krijgen van onze website door middel van een silent cinema!

Geen tijd om langs te komen, maar wil je wel meedoen? Ga naar onze website. Wij dagen je uit om vóór Wereldvoedseldag op 16 oktober je favoriete recept te uploaden op onze website, gebaseerd op de beschikbare hoeveelheid voedsel en gemaakt met seizoensgroenten, zoveel mogelijk lokale ingrediënten en wanneer dit niet kan met fairtrade ingrediënten. 

Wereldvoedseldag

Deze Call to Action is onderdeel van een reeks acties die door heel Nederland plaatsvindt van 1 t/m 15 oktober. Kijk voor meer informatie op www.oneworld.nl/wereldvoedseldag. De Call to Action wordt mede mogelijk gemaakt door OneWorld, FoodGuerrilla en het Ministerie van Economische Zaken.