De grootste Groene Bedrijvengids van Nederland

Allesduurzaam.nl is de grootste groene bedrijvengids van Nederland.
Op Allesduurzaam.nl vindt u ruim 18.000 winkels en bedrijven,
die duurzame producten of diensten aanbieden. Ook bij ú in de buurt.

Duurzaam beleggen is keuze voor de langere termijn

Zaterdag, 14 januari 2017

Het afgelopen kwartaal stegen de aandelenkoersen hard, maar bleven de aandelenfondsen van de ASN Bank achter. De recente politieke ontwikkelingen in de VS spelen hierin een belangrijke rol. Een toelichting van de ASN Bank hierop.

Recente politieke ontwikkelingen in de VS

De agenda van Donald Trump is onder andere gericht op grootschalig investeren in infrastructuur. Hij gaat de winning van fossiele brandstoffen stimuleren en wil minder regels voor de financiële sector. Sinds zijn verkiezing in november zijn de koersen van olie- en grondstofaandelen en die van financiële aandelen dan ook hard gestegen. Ook is de verwachting dat de rente en de inflatie omhoog gaan. De Fed, het Amerikaanse stelsel van centrale banken, kondigt de rentestijging al enige tijd aan. De opkomende markten herstellen doordat de grondstofprijzen omhoog gaan.

Wij maken andere keuzes

Wij beleggen uit oogpunt van duurzaamheid echter niet in fossiele brandstoffen en financiële instellingen, en slechts heel beperkt in opkomende markten. Daardoor gaan de huidige koersstijgingen grotendeels aan onze aandelenportefeuille voorbij. Daar komt bij dat de afwijzende houding van Trump tegenover het klimaatverdrag van Parijs – dat hij wil opzeggen – geen positieve invloed heeft op de aandelenkoers van duurzame bedrijven. Daardoor zijn de resultaten van de duurzame aandelenfondsen van ASN Bank achtergebleven bij die van hun benchmark.

Korte versus lange termijn

Op de lange termijn laten onze duurzame beleggingskeuzes een heel ander beeld zien. Wanneer we de portefeuille over de afgelopen, drie, vijf of tien jaar bekijken, heeft het ASN Duurzaam Aandelenfonds de benchmark ruimschoots verslagen. Ook het ASN Milieu & Waterfonds heeft over langere periodes goede resultaten behaald. De fundamentele redenen die ten grondslag liggen aan duurzaam beleggen blijven stevig overeind staan: wereldwijde druk op grondstoffen en toenemende vervuiling maken het noodzakelijk om op een andere, innovatieve wijze om te gaan met onze natuurlijke hulpbronnen. Dat kan alleen door slimmer (her)gebruik, hernieuwbare energie, energie-efficiënte, productie van schoon (drink)water en tegengaan van verontreiniging.

Winnende strategie

De keuze voor duurzaam beleggen is een beslissing voor de langere termijn. Wij houden daarom vast aan onze duurzame keuzes voor bedrijven die vooruit kijken: bedrijven met een goed doordachte strategie voor de toekomst die zich committeren aan eerlijkere lonen, het welzijn van mensen, slimmer (her)gebruik van grondstoffen en energie-efficiëntie. Dat heeft het laatste decennium geleid tot goede financiële resultaten.

Bron: Duurzaam beleggen

RSS

Actueel Nieuws

Crowdfunding voor zonne-energie buiten het eigen huis heeft de 25 miljoen euro grens doorbroken

In 2011 begon het eerste zonne-energieproject via participatie in Nederland. Nu heeft crowdfunding voor zonne-energie...

Lees verder
Geplaatst op donderdag 20 april 2017

Consumentenvoorkeur voor duurzaamheid in verpakkingen

Voor haar proefschrift aan de Haaga-Helia Universiteit van Toegepaste Wetenschappen in Finland, heeft Lisa Petit de voorkeuren onderzocht van consumenten naar duurzaamheid van verpakkingen. Het onderzoek werd uitgevoerd op basis van een vergelijking tussen twee specifieke smoothies van bedrijf A in glazen flessen (duurder) and Company B in plastic flessen.

Lees verder
Geplaatst op woensdag 19 april 2017

Triodos Bank has been named as Europe’s most active global lead arranger for the financing of renewable energy projects

In 2016 Triodos Bank invested in 70 deals across Europe totalling $567 million (USD), putting it top of Clean Energy Pipeline’s annual Global League Tables.

These investments included the provision of £3 million (GBP) in project finance to Danish Better Energy for a UK ground-mounted solar farm in Creswell, Derbyshire.

Lees verder
Geplaatst op woensdag 19 april 2017

Boodschappenlijstje onder de aandacht om voedselverspilling te voorkomen

Een boodschappenlijstje maken helpt om voedselverspilling te voorkomen. Daarom brengt het Voedingscentrum met de actie ‘verborgen boodschap’ een maand lang boodschappenlijstjes onder de aandacht. Wie een lijstje instuurt, maakt kans op een originele analyse van lijstjes-expert Tefke van Dijk (bekend van Volkskrant Magazine) en een persoonlijke boodschappentip van expert Duurzaam Eten Corné van Dooren (Voedingscentrum).

Lees verder
Geplaatst op maandag 10 april 2017

Hoeveel CO2 stoot ik uit? Bereken je Carbon Footprint

In de jaren ‘90 is de Carbon Footprint Calculator opgezet om te kunnen berekenen hoeveel CO2 een individu, huishouden of bedrijf uitstoot. Deze test kan je helpen om te zien hoeveel impact je zelf hebt op de klimaatverandering en hoe je dit kunt verminderen. Bekijk de tips en vul de test in voor jezelf of voor je bedrijf. Zo zie je ook hoeveel geld je kunt besparen.

Lees verder
Geplaatst op dinsdag 28 maart 2017

Schoonmaken: desinfectiemiddelen doen meer kwaad dan goed

Toe aan een voorjaarsschoonmaak? Schaf dan liever geen desinfecterend 'antibacterieel' schoonmaakmiddel aan. Deze doen namelijk meer kwaad dan goed.

Lees verder
Geplaatst op dinsdag 21 maart 2017

Papier van steen, innovatieve & duurzame keus

Er bestaat een duurzaam alternatief voor papier, zonder gebruik van bomen, bleekmiddelen, chemicaliën en water. Stone Paper is een hoogwaardige innovatie en verovert nu Europa en Nederland ook in rap tempo. Mede omdat het vrijwel geheel uit steen bestaat, een afvalproduct uit de mijnbouw, is Stone Paper een van de weinige cradle-to-cradle papier-producten die op de markt is.

Lees verder
Geplaatst op maandag 30 januari 2017

Nederlandse banken geven duurzaamheidsdoelen vorm

Nederlandse banken geven invulling aan de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties (VN). Hiervoor wordt onder...

Lees verder
Geplaatst op dinsdag 17 januari 2017

Geef jouw telefoon een duurzaam tweede leven

De laatste tijd is er veel kritiek in het nieuws over wat onze 'wegwerpeconomie' genoemd wordt. Om producten te...

Lees verder
Geplaatst op dinsdag 17 januari 2017

Duurzaam beleggen is keuze voor de langere termijn

Het afgelopen kwartaal stegen de aandelenkoersen hard, maar bleven de aandelenfondsen van de ASN Bank achter. De...

Lees verder
Geplaatst op zaterdag 14 januari 2017
Volgende »

11 categorieën, 74 subcategorieënHuis & Tuin

5 categorieën, 24 subcategorieënKleding & Verzorging

11 categorieën, 71 subcategorieënVrije Tijd

4 categorieën, 16 subcategorieënKinderen

7 categorieën, 48 subcategorieënEten & Drinken

12 categorieën, 56 subcategorieënEnergie & Mobiliteit

3 categorieën, 12 subcategorieënGeldzaken

9 categorieën, 73 subcategorieënBusiness to business

Inloggenx

E-mailadres:
Wachtwoord: