Duurzaam omgaan met energie en regenwouden

Hoe kunnen we als huidige generatie, de regenwouden en bossen in de wereld behouden voor toekomstige generaties. Steeds meer initiatieven worden hiervoor genomen aangezien de regenwouden in een rap tempo verdwijnen.

Sole technology gaat voor duurzaam


Het bedrijf Sole technology gaat voor honderd procent klimaat neutraal. Het bedrijf, dat is opgericht door de fransman André Pierre Sénizergues, is een producent van kleding en schoenen voor sporters als BMX´ers, skaters of surfers. Het is opgericht in het jaar 1986 en heeft op dit moment kantoren over de hele wereld!

Sinds 2012 bevindt het bedrijf zich ook in Nederland, met een kantoor  dat zo´n 60% lager energieverbruik heeft dan vergelijkbare gebouwen. Vanuit de visie van Sénizergues, wordt er bij alle bedrijfsactiviteiten goed rekening gehouden met de impact op het klimaat.

Etnies plant bomen

Sole technology heeft verscheidene eigen merken, één hiervan is Etnies. Dit merk staat, net als het bedrijf, voor een duurzame toekomst. Het merk bevat schoenen, shorts, tassen, petjes, jassen en allemaal verschillende accesoires, voor ieder wat wils dus. Je kunt hier een kijkje nemen wat ze allemaal hebben.

Nu denk je, wat maakt dit merk nou speciaal dan? Hier komt de duurzame visie van Sénizergues weer om de hoek kijken. Het bedrijf plant namelijk voor elk verkocht paar schoenen uit een speciale collectie, een nieuwe boom in Costa Rica of Brazilië. Hiermee wil ook het merk Etnies bijdragen aan een duurzame toekomst voor toekomstige generaties.

Nature conservancy


Om in te haken op het initiatief van Etnies om nieuwe bomen aan te planten, is de Nature Conservancy ook hard bezig om nieuwe bossen aan te planten ter compensatie van het verlies van regenwoud in zuid amerika. Dit kun je sponsoren door giften en member te worden. Een vergelijkbare organisatie, maar dan een stukje specifieker gericht op bosbehoud, is rainforestmaker. Hier kun je ook donaties doen waarmee er dan weer bomen worden geplant.


Er zijn gelukkig veel initiatieven om het regenwoud en andere bossen te beschermen, maar dit kunnen er nooit genoeg zijn! De organisaties die de bossen wil behouden zijn voornamelijk afhankelijk van giften, maar ook inidividuele initiatieven van bedrijven die zelf iets ondernemen zoals Sole technology zijn een goede stap richting een klimaat vriendelijk en duurzame manier van leven.