Duurzaamheidsprijs uitgereikt op Duurzaam Doen - Tubantia

In Het Buitenhuys op Het Hulsbeek werd zondag 11 oktober het evenement Duurzaam Doen gehouden. Een van de hoogtepunten was de uitreiking van de Duurzaamheidsprijs 2015, waarvoor vier Oldenzalers zijn genomineerd. 

De Oldenzaler die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor duurzaamheid in de breedste zin van het woord krijgt een kunstwerk van Gonneke Pierik uit Oldenzaal overhandigd. Henry Otter dankt zijn nominatie aan zijn betrokkenheid bij de buurtmoestuin Triangel en kindermoestuin De Smultuin. Jet Slinger leverde een flinke bijdrage aan de realisatie van de Hof van Heden, een tuin bij de Hofkerk die is ingericht met Bijbelse planten en bloemen. Bagta AnkoneTouak organiseerde een inzamelingsactie voor Syrische vluchtelingen in Hongarije. Zijn voortdurende pleidooi voor een duurzame en integrale invulling van het luchthaventerrein leverde ook Theo Korstanje een nominatie op.
De eerste editie van dit evenement op Het Hulsbeek wordt georganiseerd door Duurzaam Oldenzaal. Dit samenwerkingsverband van inwoners, bedrijven, organisaties en gemeente zet zich in voor een duuzamer Oldenzaal. In Het Buitenhuys kunnen jong en oud ervaren hoe leuk duurzaamheid kan zijn. Een kapotte broodrooster kan -voor reparatie- worden afgegeven in het Repaircafé. Maar de bezoekers kunnen ook een vogelhuisje timmeren, een kunstwerk van afval maken of een proefrit maken in een elektrische auto. Verder zijn enkele tuin- en energie-experts aanwezig voor bruikbare tips en adviezen.