Energie besparen met muurverf

Muren, behandeld met energiebesparende verf, hebben vervolgens een laag met daarin microscopisch kleine keramische bolletjes, die zijn vacuüm gezogen. Deze technologie is ontwikkeld door NASA voor het hitteschild van de spaceshuttle en is door ThermoShield doorontwikkeld tot een intelligent en milieuvriendelijk verfsysteem. Dit keramisch membraan geeft de verf de energiebesparende eigenschappen, waar ThuisBaas zo enthousiast over is.

Met reguliere muurverf verven we de muren, maar treden er geen positieve neveneffecten op. Het draagt niet bij aan de besparing van energie, een lager gasverbruik en het houdt ons huis niet warmer in de winter en koeler in de zomer.

ThermoShield Interieur verbetert het comfort en het binnenklimaat, doordat het zorgt voor een constante, optimale luchtvochtigheid. Het houdt de muren en de ruimte koeler in de zomer en warmer in de winter.
In de zomer, als de luchtvochtigheid hoog is, nemen de keramische bolletjes het vocht in de ‘poriën’ tussen de bolletjes op. Dat vocht verdampt en zorgt ervoor dat de muren in de zomer koel blijven. Zo zorgen ze ook voor een constante, optimale luchtvochtigheid.

In de winter zorgen de keramische bolletjes ervoor dat de warmte in de ruimte via de muren en plafonds wordt gereflecteerd. Ze kaatsen de warmte als het ware terug de ruimte in en stralen zo warmte af. Doordat de verf de warmte vasthoudt en niet doorlaat, gaat er veel minder warmte verloren via de muren. Voordeel is ook dat de warmte in de ruimte zo gelijkmatiger wordt verdeeld, waardoor er veel minder of zelfs geen sprake meer is van koude lucht aan de grond en onnodig (te) warme lucht aan het plafond.

Hoe is ermee te besparen?
Door de goede warmteverdeling en directe warmtestraling werkt de muurverf energiebesparend en brengt het de energiekosten omlaag. De gewenste temperatuur wordt sneller bereikt in vergelijking met een ruimte waarin de muren en plafonds niet zijn behandeld met ThermoShield Interieur. Er hoeft dus minder gestookt te worden om het aangenaam warm te hebben, wat zorgt voor een directe besparing op de stookkosten tot 10% in de met de verf behandelde ruimtes.

Tot slot onttrekken de keramische bolletjes in de verf het vocht uit de muren, wat de isolatiewaarde verhoogt. 4% méér vocht leidt namelijk tot een daling van de isolatiewaarde van 50%. Daarnaast kan een ruimte met droge wanden sneller opwarmen. Ook hierdoor hoeft er minder gestookt te worden en wordt energie bespaard.

Naast de energiebesparing wordt ook fors op onderhoudskosten bespaard, want de levensduur is feitelijk onbeperkt doordat de verf geen bladderend effect heeft (‘flaking’ genoemd).

Lees meer over deze verf