Groen zoeken!

‘Internet groeit nog steeds en alle datacenters in Nederland zijn goed voor ongeveer 930 miljoen kilo CO2 per jaar. Ter vergelijking, dit is ongeveer evenveel als het vliegverkeer. Greengle.nl is een zoekmachine die zich inzet om de C02-uitstoot veroorzaakt door internetten terug te dringen danwel de uitstoot te compenseren.

Dit door een milieuvriendelijkere manier van googlen/ internetten door de winst uit deze website voor 100% te gebruiken voor de aanplant van bomen. Hierbij wordt o.a. Stichting wAarde ondersteunt.

Daarnaast is Greengle milieubewust door gebruik te maken van een zwart scherm waarmee energie bespaard wordt. U helpt de natuur dus vanuit verschillende invalshoeken. Ook is Greengle kindvriendelijk en wordt aanstootgevend materiaal uitgefilterd.

De gemiddelde internetgebruiker voert per jaar ongeveer duizend zoekopdrachten uit. Jaarlijks worden er zo biljoenen zoekopdrachten wereldwijd uitgevoerd. Naar schatting maakt bijvoorbeeld Google per zoekopdracht 1 dollar cent winst door het plaatsen van gerichte advertenties. Vermenigvuldig dit met biljoenen zoekopdrachten per jaar wereldwijd en de winst loopt aardig op, winst dat ook voor het milieu gebruikt kan worden. Er wordt in de tussentijd wel elk jaar een  oppervlakte dat net zo groot is als Engeland in de regenwouden afgekapt of verbrand. Help dus mee aan een beter milieu, Greengle!’

http://greengle.nl/