Helft Nederlanders wil deelnemen aan lokale energie-initiatieven

De helft van de Nederlanders wil deelnemen aan lokale duurzame energie-initiatieven. Deze bevinding blijkt uit de USP Energie Monitor, een consumentenonderzoek van USP Marketing Consultancy.

In verschillende gemeenten is een opkomst van lokale duurzame energie-initiatieven te zien. Een van de vele voorbeelden is een zonnepark in Eindhoven dat volledig non-profit is gerealiseerd, uit initiatief van lokale energiecoöperatie Morgen Groene Energie.

Uit het onderzoek blijkt dat 50 procent van de consumenten wenst deel te nemen aan dergelijke initiatieven. 9 procent geeft aan ‘zeker wel’ te willen meedoen, en 41 procent wil zich ‘waarschijnlijk wel’ aan een dergelijk initiatief verbinden. Deze positieve resultaten wijzen volgens USP Marketing Consultancy uit dat het aantal initiatieven in de toekomst blijft groeien.

Bron: USP Marketing Consultancy

In bovenstaande illustratie is te lezen dat slechts 8 procent van de Nederlanders zich ‘Zeker niet’ wil verbinden aan een lokaal duurzame energie-initiatief. De verantwoording van het onderzoek is als volgt:

Voor dit onderzoek zijn in april  2014 in totaal 300 online enquêtes afgenomen onder Nederlandse huishoudens (consumenten van 18 jaar en ouder die zelfstandig wonen).