Help de arctic sunrise weer uit te varen

Greenpeace heeft de Arctic Sunrise weer terug. Maar de schade aan de ijsbreker is aanzienlijk. Greenpeace wil de Arctic Sunrise weer zo snel mogelijk laten uitvaren. Dat kan met jouw hulp. Doe een donatie en je naam wordt bijgeschreven in een speciaal logboek aan boord van de Arctic Sunrise.  

'De Arctic Sunrise verkeerde in slechte staat toen wij voor het eerst keer weer aan boord kwamen', aldus Rizotti, kapitein van de Arctic. 'Tien maanden lang, waaronder de ijskoude winter in Moermansk, heeft het schip geen onderhoud gehad, terwijl een ijsbreker als de Arctic Sunrise normaliter dagelijks onderhouden moet worden. Daarnaast zijn de navigatie-, communicatie- en veiligheidsapparatuur verwijderd of vernield.'

Zonder de Arctic Sunrise staat Greenpeace al weer 1-0 achter op multinationals als Shell en Gazprom. Ondanks vernietigende rapporten die concluderen dat olieboringen in het Noordpoolgebied te gevaarlijk zijn, wil Shell in 2015 toch weer naar olie gaan boren bij Alaska. Bij een eerdere poging in 2012 liepen boorplatforms op de rotsen en bleek reddingsmateriaal voor een olielek defect, en betrapte de Amerikaanse overheid Shell op allerlei milieuovertredingen.

Om actie te voeren tegen deze dreigende milieuramp moet Greenpeace weer snel kunnen beschikken over de Arctic Sunrise. Help mee om het iconische schip van Greenpeace weer zo snel mogelijk in de vaart te hebben.