Houtwerk Hattem viert jubileum met geboorte webshop

Dit jaar viert Houtwerk Hattem haar 50-jarig bestaan. De meubel- en keukenmakerij lanceert ter ere van dit jubileum een nieuwe webshop, genaamd Wijhoudenvanhout.nl. “Na een halve eeuw Houtwerk Hattem zijn veel van onze producten nu ook te vinden op het web”, vertelt manager Jolande van Apeldoorn.

Een halve eeuw geleden zijn haar schoonouders, Ate en Marjo van Apeldoorn, de fabriek gestart. “Om naast onze oorspronkelijke manier van werken in te spelen op nieuwe ontwikkelingen is de geboorte van onze webshop een mooie manier om het jubileum te vieren. Op Wijhoudenvanhout.nl staan producten die we al sinds het begin in ons assortiment hebben, maar ook nieuwe meubels, accessoires en onderhoudsmiddelen.”

Inlands hout

Van oudsher maakt Houtwerk Hattem producten van hout op maat. Al 50 jaar vindt het volledige productieproces plaats in de fabriek in Hattem. “Van boom tot meubel”, zegt Van Apeldoorn. “We hebben het complete proces in eigen hand en maken duurzame producten met aandacht voor onze leefomgeving.”

De stoelen, tafels, kindermeubels en producten voor in de keuken – een greep uit het assortiment – worden allemaal vervaardigd van inlands hout. “Dat doen we niet alleen vanwege de schoonheid, maar ook vanwege het ecologische belang”, legt Van Apeldoorn uit. “We kiezen het grootste deel van de bomen die we gebruiken uit de bossen van Staatsbosbeheer, Bosgroepen, de Kroondomeinen en landgoedeigenaren.”