'I Love' Kast betrekt kinderen bij recycling

Hoe betrek je kinderen op een leuke en creatieve manier bij milieu en duurzaamheid? Kunstenaar Ronald Baselaar bedacht de 'I Love Recycling Kast'. Een kast die aanzet aan tot denken over afval, grondstoffen en recycling.  Misschien een goed idee voor de school van jouw kinderen?

Het project I Love Recycling helpt bij het verzamelen en het creatief hergebruiken van recycle producten. "Iove recycling" hebben een speciale kast ontworpen die als hulpmiddel dient voor het inzamelen van recycle producten op basisscholen en kinderdagverblijven. De kast is een onderdeel van de workshop die dient om onze jongeren meer bewust te maken over milieu en duurzaamheid. Deelnemers aan de workshops worden technisch en creatief geprikkeld om innovatief om te gaan met recycle producten. 

Kast is een recycling en infocenter

De kast is een gerecyclede kantoorkast met kratten om de recycle producten te verzamelen. Elke kast is uniek van formaat en vormgeving en dient als een recycling en infocenter. De kast is een blikvanger op een drukke plaats in de school bijvoorbeeld in de hal meteen bij de ingang of in de centrale ruimte.

Ronals Baseler wil graag dat dit project zich als een positieve olievlek uitspreidt over Nederland. Help mee, en kaart het project eens aan op de school of de naschoolse opvang van jouw kinderen.

Meer weten?

Op de website van 'I Love Recycling' vind je alle informatie.