Informatieavonden over luchtvervuiling

Maak jij je zorgen over de gevolgen van vieze lucht voor je gezondheid? Wil je meer weten over het onderwerp en ben je benieuwd hoe je daarvoor in actie kunt komen? Wil je mensen uit je eigen buurt ontmoeten die al actief zijn of dat ook willen worden? Kom dan naar de informatieavond in jouw stad.

In oktober en november 2014 organiseert Milieudefensie weer vier informatieavonden over luchtvervuiling en gezondheid. De avond start met een informatief deel met externe experts over de gezondheidseffecten. Het tweede deel van de avond wordt besteed aan kennismaken met buurtbewoners en plannen maken om in actie te komen voor gezonde lucht.

Nieuwe meetronde in 2015

In 2015 gaat Milieudefensie na de succesvolle meetcampagne van 2012/2013 weer opnieuw zelf met bewoners luchtkwaliteit meten. Dit gaat zij doen op gerichte plekken, waar zij verwacht dat de luchtvervuiling ook in 2015 nog steeds de Europese normen overschrijdt. In 2015 moeten we officieel aan die normen voldoen, maar met het huidige beleid gaan we dat niet halen.

Misschien woon jij op of in de buurt van één van die locaties en wil je mee doen aan de meetcampagne. Kom dan zeker naar de informatieavond!

Praktische informatie

  • Utrecht: woensdag 15 oktober
  • Amsterdam: donderdag 23 oktober
  • Den Haag: donderdag 30 oktober

Tijd: 20.00 - 22.00 uur (zaal open om 19.30 uur)

Aanmelden

Aanmelden is gewenst. Ruim voor de datum word je geïnformeerd over het programma en de exacte locatie. Meld je aan via gezondelucht@milieudefensie.nl met als onderwerp: informatiebijeenkomst + de stad van je keuze.