Keurmerken maken bewust vis kiezen makkelijker

Deze week is het Bewuste Visweek. In veel supermarkten is extra aandacht voor MSC- en ASC-gecertificeerde vis. Duurzame visserij gebruikt vistechnieken waarbij de kans op bijvangst veel minder groot. En er wordt alleen gevist op soorten die niet overbevist zijn. Dat is beter voor de natuur onder water.

Variatie met vis

Vis is goed voor de gezondheid. Visvetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten.  De meeste vis is rijk aan de vitamine B12 en de mineralen jodium, fosfor en seleen. Het is een bron van vitamine B6. Daarom is het advies 2 keer per week vis te eten, waarvan ten minste 1 keer vette vis, zoals makreel of zalm.

Keurmerken voor duurzame vis

Het MSC-keurmerk garandeert dat een vis duurzaam gevangen is. ASC staat voor verantwoord gekweekte vis, schaal- en schelpdieren. Wanneer je vis met het MSC- of ASC-keurmerk koopt, weet je zeker dat je goed zit.

Gebruik de VISwijzer

In de VISwijzer vind je de vissoorten die we in Nederland graag eten. Ze zijn door WNF en Stichting de Noordzee beoordeeld op duurzaamheid en ingedeeld in een groene, oranje of rode kolom. De blauwe kolom staat voor MSC en ASC.

Download de VISwijzer (pdf, 420 kB) en kijk voor meer informatie op www.goedevis.nl.