Kies voor conflictvrije grondstoffen

De Europese Commissie kiest voor een vrijblijvende aanpak van conflictmetalen. Milieudefensie voert actie om de transparantie-eisen voor bedrijven aan te scherpen.

De metalen in onze smartphones en tablets worden soms gewonnen om gewapende conflicten te financieren, maar vaak ontstaat er ook conflict, omdat een mijnbouwbedrijf land van de lokale bevolking afpakt.

De Europese Unie wil iets doen aan conflictmetalen, maar lijkt te denken dat het genoeg is om bedrijven te vragen vrijwillig inzage te geven in de herkomst van hun grondstoffen. Milieudefensie voert actie om deze inzage te verplichten.

Schrijf Europarlementariër Wim van de Camp

Als de EU het plan niet aanpast, dan missen we volgens milieudefensie een gouden kans om onze elektronica en andere producten conflictvrij te maken. Help milieudefensie om het Europarlement te overtuigen de transparantieregels verplicht te maken. Schrijf een brief aan de invloedrijke CDA-Europarlementariër Wim van de Camp.

Wat wil milieudefensie van de EU

Wij willen dat het in de EU verplicht wordt voor bedrijven om te rapporteren waar de grondstoffen in hun producten vandaan komen en of er maatregelen worden genomen om misstanden te bestrijden. Vind jij dat ook. Schrijf Europarlementariër Wim van de Camp.

Lees hier meer achtergronden over grondstoffen acties van Milieudefensie