Klimaatplein lanceert 5 stappenplan voor na 'Parijs' voor organisaties en bedrijven

Er zijn oneindig veel mogelijkheden om als organisatie zelf een bijdrage te leveren aan het tegengaan van klimaatverandering. En daarmee doet u niet alleen de planeet en de mensen daarop een plezier, maar ook uw eigen portemonnee. Het Klimaatplein geeft je een aantal praktische tips.

Direct verdienen zonder te investeren
“Wanneer je de winkel- of showroom deuren dicht houdt in de winter, bespaar je gemiddeld 3.000 euro aan stookkosten per jaar. Met het op de bespaarstand zetten van je desktop bespaar je 42 euro per jaar en met zuiniger rijden bespaar je zes procent op brandstofkosten”. Zomaar wat maatregelen die geen investering vooraf vergen, maar al wel direct rendement opleveren.

Terugverdientijden energiebesparing
Naast voorgenoemde gratis uit te voeren tips zijn er ook maatregelen te nemen die zich met gemak binnen twee jaar terugverdienen. Denk aan het isoleren van leidingen, het vervangen van oude lampen door LED of het plaatsen van een tijdschakelklok. Ook het overstappen naar een energieleverancier die in Nederland opgewekte groene stroom levert draagt bij aan het verkleinen van de CO2-voetafdruk.

Zelf aan de slag?
Benieuwd naar wat voor uw organisatie interessante mogelijkheden zijn om te besparen? Op het Klimaatplein staat een 5-stappenplan naar energiebewust ondernemen. Daar kan iedere organisatie in Nederland gratis gebruik van maken. Het laat alle mogelijkheden zien om de impact van organisaties op klimaatverandering te verkleinen en biedt handige rekentools om uw eigen voordeel te berekenen.