Kom kweken, brouwen, pissen en bouwen bij Bio Me.

Bio me is een driedaags symposium en festival van Mediamatic, dat zich volledig richt op het vormgeven met organismen. Van 18 tot en met 20 september kan je bij Bio Me terecht voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van Bio-Technologie. Met workshops, exposities, lezingen, presentaties en een 'Filthy Food Fest'. Een edgy verkenning van de bio-based economy.

Bio Me nodigt kunstenaars, ontwerpers, ingenieurs, architecten, wetenschappers, boeren, chefs en het publiek uit om hun kennis en kunde te delen. En zo te onderzoeken wat de sociale, technologische en culturele implicaties en mogelijkheden zijn van fungi, bacteriën en ander biobased materialen, binnen de kunst, design en architectuur.

Living architecture

Met Bio Me presenteert Mediamatic een breed Amsterdams 'bio-cultuur lab' met 6 eigen programma lijnen. Bio Me onderzoekt de potentie van het laten groeien van gebouwen (living architecture), oogsten van nieuwe materialen (new materials) en het printen met organismen (3d printing with organisms). Ze verkent nieuwe en bestaande manieren om ons voedsel te cultiveren, fermenteren en manipuleren (Radical Beer + Fungal Foods). En Bio Me vraagt zich af welke voedingsstoffen we uit ons afvalwater kunnen onttrekken (Pisproject).

Waar en Wanneer

18 t/m 20 September

Mediamatic Fabriek

VOC-kade 10, Van Gendthallen, Amsterdam

Uitgebreide informatie over het programma, de sprekers en line-up zal binnenkort bekend gemaakt worden.

Sinds haar oprichting, in 1983, houdt (de) Mediamatic (community) zich bezig  met de culturele en sociale implicaties van nieuwe technologieën. Van Nieuwe Media en Digitale kunst. Tot de wetenschap, ‘urban farming’ en nu het vormgeven met levende organismen.