KRNWTR lanceert houten waterkoeler

KRNWTR presenteert de eerste duurzame houten waterkoeler voor leidingwater in Nederland. De waterkoeler moet mensen bewust maken van plastic afval en bedrijven en instellingen stimuleren hun plastic bronwaterkoelers en -flesjes te vervangen. De werknemers van kredietverzekeraar Atradius namen de eerste waterkoelers officieel in gebruik.

Uniek design vertelt een verhaal over duurzaamheid

'Waterkoelers op de waterleiding zijn niet nieuw, maar tot nu toe waren ze van plastic en zagen er vooral functioneel uit. Wij vonden het tijd voor een waterkoeler die en stijlvol is en het verhaal van duurzaamheid vertelt', aldus Tom Niekamp van KRNWTR. De waterkoeler is verkrijgbaar in duurzaam gewonnen essenhout en eikenhout, als tafel- en staand model.
5% van de opbrengst gaat naar de Plastic Soup Foundation om het plastic afval in zee te verminderen.

Liever kraanwater dan bronwater

Bij Atradius, Nederlands grootste kredietverzekeraar en lid van het Grote Bedrijven Netwerk van MVO Nederland, kwam het verzoek tot plaatsing van een duurzame watervoorziening naar voren als een van de voorstellen die medewerkers zelf deden naar aanleiding van de Dag van de Duurzaamheid. 'Dit laat zien hoe belangrijk onze medewerkers het vinden om als groot bedrijf verantwoordelijk met onze omgeving om te gaan', aldus Tom Kaars Sijpesteijn, algemeen directeur van Atradius Nederland. 'Ik ben blij dat we met het plaatsen van de houten waterkoelers meteen aan deze wens gehoor hebben kunnen geven.' 

Samenwerking tussen 3 partijen

De eerste houten waterkoeler is door KRNWTR ontwikkeld in samenwerking met Meubelmaker CasperRutges.nl en Watercompany, specialist van waterkoelers aangesloten op de waterleiding.