Meet Up Tegenlicht -Groen Goud 2

Het VPRO-programma Tegenlicht besteedt met grote regelmaat aandacht aan een duurzame toekomst. De aflevering Groen goud goud 2 heeft ook weer veel losgemaakt. 'Den Haag in Transitie' organiseert naar aanleiding van deze aflevering een Tegenlicht Meet Up op woensdag 19 november. Maar je kunt ook zelf een Meet up Organiseren. De VPRO helpt je op weg.

Tegenlicht Meet Up in Den Haag

Gezonde ecosystemen vormen de basis van het leven. Door woestijnen te vergroenen en landschappen te herstellen kunnen wij de achteruitgang van deze ecosystemen ongedaan maken. Aan de hand van projecten in Egypte en India wordt zichtbaar gemaakt dat daarmee niet alleen de natuur hersteld wordt, maar ook de economie en de sociale verhoudingen.  Ook in Nederland zijn er mogelijkheden de ecosystemen te herstellen. Wat kan er op gemeentelijk niveau gerealiseerd worden voor Den Haag? Dat is de centrale vraag bij de Tegenlicht Met-up Den Haag naar aanleiding van de uitzending groen goud 2. Meld je aan.

Wat is een Meet-up

Tegenlicht organiseert iedere week in samenwerking met Pakhuis de Zwijger in Amsterdam een Meet Up naar aanleiding van de afgelopen uitzending. Aan de hand van fragmenten worttd nagepraat  met gasten en kunnen mensen in de zaal vragen stellen. Een moderator begeleidt de avond zodat iedereen aan bod komt. De Meet Ups in Pakhuis de Zwijger zijn inmiddels zo succesvol dat met 300 man de zaal helemaal vol zit. Geheel in de bottom up traditie waar Tegenlicht regelmatig verslag van doet, biedt Tegenlicht je de mogelijkheid om zelf je eigen Meet Up te organiseren. Inmiddels worden door het hele land Meet-ups georganiseerd.

Organiseer ook een meet-up

Heb je ook belangstelling om een Tegenlicht Meetup te organiseren. De VPRO helpt je op weg.