Milieudefensie lanceert de actie 'Tafelen met ...'

Organiseer een leuke bbq, picknick of etentje alleen of met vrienden, en vraag genodigden om te doneren voor jouw heerlijke duurzame maaltijd. Dat is Tafelen met ... De opbrengst gaat naar het Team 'Duurzaam Voedsel' van Milieudefensie. Met jouw hulp kan Miliedefensie zich inzetten voor gezond voedsel voor iedereen, eerlijk verdeeld onder alle wereldburgers.

Waarom de voedselcampagne steunen met mijn Tafelen met...etentje?

Iedereen eet en dus hebben we allemaal met voedsel te maken. Voedselproductie en consumptie heeft grote impact op de aarde en de mensen. Zo wordt er om vee in Nederland te voeren veevoer-soja uit Zuid-Amerika geïmporteerd. Voor het verbouwen van deze soja wordt op grote schaal regenwoud gekapt. Het verwoesten van zulke bijzondere natuur bedreigt dieren in hun voortbestaan.

Voor het maken van ons voedsel verdwijnt leefgebied van lokale bevolking. Land dat eerst gebruikt werd voor de teelt van mais, rijst, haver en bonen wordt nu gebruikt voor het verbouwen van soja. De lokale bevolking ziet zich vervolgens gedwongen ergens anders naar toe te trekken om geen honger te leiden.

Wat wil Milieudefensie?

Als het aan Milieudefensie ligt is er gezond voedsel voor iedereen. Eerlijk verdeeld onder alle wereldburgers, zowel in het rijke Westen als in de landen in het Zuiden. Respectvol geproduceerd zonder uitbuiting van mens, dier en grond, zodat ook toekomstige generaties kunnen genieten van wat de aarde ons biedt. Om dit doel te bereiken organiseert Milieudefensie steeds nieuwe acties. Door mee te doen aan 'Tafelen met' ondersteun je al deze acties .

Doe mee!

Wil jij ons helpen? Meld je aan voor Tafelen met ...
Ja ik meld me aan: Tafelen met...mij!

Maak een profiel aan als fondsenwerver
(Bekijk deze pagina als je hulp nodig hebt bij het aanmelden)

Meld je aan en ontvang niet alleen een verrassende kookbox, maar maak ook kans op een kaartje voor Ekotown!