Nieuw isolatiemateriaal voor renovatie en nieuwbouw

De bouwsector krijgt een nieuwe oplossing voor isolatie van renovatie en nieuwbouw, met een veelzijdige isolatiefolie. De zogenoemde PIF Isolatiefolie, ISSO-geaccrediteerd, heeft de werking van een thermosfles.

De folie bestaat uit meerdere lagen aluminiumfolie, op afstand gehouden met luchtkussens. Naast stilstaande lucht, die op zichzelf isoleert, is er sprake van thermische reflectie. Stralingsenergie wordt weerkaatst, waardoor de temperatuur vrijwel op hetzelfde niveau wordt gehouden. Dit is vergelijkbaar met de werking van een thermosfles.

Dun en lichtgewicht

Het aluminium maakt geen contact met de constructie en dit voorkomt een koudebrug. Het materiaal bestaat uit infrarood transparante, UV-bestendige en brandvertragende PE-luchtkussens. De folie is dun, lichtgewicht en lucht- en waterdicht.

Ook prefab

PIF Isolatiefolie is beschikbaar in 9 verschillende typen, variërend van een RC-waarde van 1,5 tot en met maar liefst  6,0 en is op rol beschikbaar in een breedte van 1200 mm en 600 mm, wat de folie ook geschikt maakt voor binnenafbouw. Maatwerk, voor bijvoorbeeld prefab-oplossingen, is ook mogelijk.