Op safari in de achtertuin van Amsterdam

Het is 20 jaar geleden dat Wetlands Safari zijn eerste tocht hield door het natte land ten noorden van Amsterdam. Dit unieke gebied met zijn duizenden eilanden en pittoreske dorpjes is het decor van de poldertour.

Wetlands Safari, al sinds 1995 organisator van eigenwijze, oer-Hollandse kanotochten, laat je begrijpen én ervaren waarom Amsterdam 400 jaar geleden grachten is gaan graven. Varend door de natte ‘achtertuin’ van Amsterdam leer je waarom de stad op palen is gebouwd. En je ervaart waarom de huizen scheef staan. Een Wetlands Safari is vanaf 15 april weer te boeken via www.wetlandssafari.nl

Waan je je in een totaal andere wereld

Sinds 1995 verzorgt Wetlands Safari begeleide kanotochten ten Noorden van Amsterdam. Initiatiefneemster Majel Tromp begon er ooit mee omdat zoveel Nederlandse natuurgebieden onontdekt bleven. Tromp, geboren in het merengebied de Wieden maar sinds 1990 woonachtig in Amsterdam, was verrast toen ze het natuurgebied net buiten Amsterdam ontdekte. Nog geen kwartiertje van Amsterdam Centraal Station waan je je in een totaal andere wereld waar in tegenstelling tot de nabije stad stilte en natuur het voor het zeggen hebben. Het natuurgebied Waterland staat bekend om zijn typische waterrijke landschap en zijn dorpjes met houten huizen. Voor toeristen een onverwachte parel; voor Amsterdammers een gebied om de hectiek van de stad even te ontvluchten.

Rietlanden en veenweidengebied

Wetlands Safari biedt begeleide kanotochten aan door de rietlanden en veenweidengebied van Waterland. Een no nonsens, sportief én leerzaam uitje voor jong en oud. Onder begeleiding van een ervaren gids ontdek je alles over de uitdagingen van de stad door deze aan den lijve te ervaren. Onderweg wordt uitgebreid gepicknickt met streekeigen producten. Een a-typische stadervaring om niet snel te vergeten.

Aanmelden

Wetlands Safari is het duurzame uitje om Nederland op een avontuurlijke wijze te leren kennen. Voor meer informatie kijk op onze website www.wetlandssafari.nl