Our Common Future 2.0 Eindconferentie: ‘Duurzaam, Denken en Doen’ 20 mei

Op vrijdag 20 mei 2011 is het zover. De eindconferentie van Our Common Future 2.0 zal dan plaatsvinden in de Eusebiuskerk in Arnhem. Het unieke monumentale gebouw biedt een uitstekend decor voor de OCF 2.0 eindconferentie. De laatgotische kerk met bijbehorende kapellen biedt ruimte aan 800 tot 1000 bezoekers.

Na vele maanden van hard werken, wordt het resultaat van Our Common Future 2.0 eindelijk gepubliceerd. Het boek heet “Duurzaam, Denken en Doen” en zal worden uitgereikt aan  zowel de nieuwe als aan de oude garde van het duurzaamheidsdenken.

Sprekers variëren van Oud-premier Ruud Lubbers tot Mette te Velde, oprichter van Strawberry Earth. In de middag is er een vol programma, waarin de deelnemers van OCF 2.0 hun resultaten zullen presenteren en inspirerende sprekers als Ruud Koornstra en Adjiedj Bakas hun woordje zullen doen. U kunt zich nu inschrijven voor deze interessante en feestelijke dag.


Het allereerste exemplaar van Duurzaam, Denken en Doen, het boek en tevens eindresultaat van Our Common Future 2.0, zal tijdens de OCF 2.0 eindconferentie worden uitgereikt aan Ruud Lubbers. Als minister-president (1986-1987) leidde Lubbers het eerste Nationaal Milieu- en Natuurbeleidsplan (NMP), in lijn met het originele VN Rapport Our Common Future.

Ruud Lubbers is recent benoemd tot erevoorzitter van het dagelijks bestuur van Earth Charter International, een mondiaal netwerk voor een duurzame en rechtvaardige wereld.

Geschreven op 24-3-2011 - Erik van Erne

Zie ook: Our Common Future 2.0: Out of the Box naar een Duurzame Samenleving - Transitiedenken in de Praktijk: Energie Besparen is Eerst Denken en dan Doen - Symposium Duurzaam Ondernemen, van denken naar doen - Earth Charter: Ruud Lubbers en Erna Witoelar benoemd tot erevoorzitters Earth Charter Council