Stop de 235 miljoen kilo afval per jaar door huis-aan-huis folders

Per jaar wordt zo’n 235 miljoen kilo aan reclamefolders huis-aan-huis verspreid en veroorzaakt grootschalige ontbossing (papier), gifproductie (inkt) en luchtvervuiling (distributie).  De petitie Jaja2013 wil dat mensen voortaan actief moeten vragen om reclame in plaats van te moeten protesteren tegen ongevraagd reclamedrukwerk.

Het aanvragen van een ja-nee-sticker of een nee-nee-sticker is voor veel mensen een drempel. Op internet is een aanvraag hiervoor nauwelijks te vinden. 'Dit kan anders': vinden de intitiatiefnemers van JAJA2013. 'De huidige situatie is hopeloos verouderd. Het wordt tijd om de boel om te draaien. Wij willen dat mensen niet meer moeten protesteren tegen ongevraagd reclamedrukwerk maar hier actief om moeten vragen. Dat kan bijvoorbeeld met een JAJA-sticker.'

Voor reclamefolders is inmiddels een groot aantal digitale alternatieven ontwikkeld. Deze alternatieven belasten het milieu niet en daarnaast is de informatie altijd actueel. Je kunt je daarom afvragen of ongevraagd reclamedrukwerk nog wel van deze tijd is.  

Mee eens?

Steun dit initiatief dan op Petities.nl en verspreid het idee via je netwerk: Twitter, Facebook of linkedIn.