Teken de grootste petitie ooit

Honderdduizenden van ons zullen zondag 21 september de straat op gaan tijdens de Wereldwijde Actiedag voor het Klimaat vlak voor de klimaattop. AVAAZ roept op om de grootste Avaaz-petitie ooit te tekenen voor de enige oplossing: de wereld mobiliseren voor een omschakeling naar 100% duurzame energie.

Aanleiding voor de, in de woorden van AVAAZ, 'de belangrijkste petitie is die we ooit opgezet hebben', is de waarschuwing van
een topwetenschapper dat we allemaal 'genaaid' zijn als gigantische hoeveelheden methaangas vrijkomen uit de arctische toendra door opwarming van de aarde. De VN weet dat er meerdere van dit soort catastrofale klimaatbedreigingen zijn waar we mee te maken kunnen krijgen, en brengt wereldleiders naar New York voor een belangrijke wereldtop over deze mondiale noodsituatie.

Aantal ondertekenaars wordt voorgelezen op de wererldtop

'Of het nu de 'arctische methaanbom' is, de snelle verzuring van onze oceanen, of apocalyptische overstromingen, klimaatverandering is de grootste bedreiging waarmee de mensheid geconfronteerd wordt en we hebben de grootste petitie ooit nodig om deze uitdaging aan te kunnen gaan. Als wij dit super grootschalig maken, zal het aantal van ons dat dit ondertekent worden opgelezen aan alle wereldleiders op de top, gepubliceerd worden in honderden artikelen in de media, en afgeleverd worden tijdens evenementen over de hele wereld', aldus AVAAZ op de actiesite

Tekst petitie

Aan nationale, lokale, en internationale besluitvormers:
Wetenschappers waarschuwen ons dat klimaatverandering op hol zou kunnen slaan, en ons voortbestaan en alles wat we liefhebben kan bedreigen. Wij roepen u op om de wereldwijde temperatuurstijging onder het onaanvaardbaar gevaarlijke niveau van 2 graden Celsius te houden, door koolstofvervuiling volledig af te bouwen. Om dit te bereiken, moet u dringend realistische mondiale, nationale en lokale overeenkomsten sluiten om onze samenlevingen en economieën om te schakelen naar 100% duurzame energie voor 2050. Doe dit op een eerlijke manier, met steun aan de meest kwetsbaren onder ons. Onze wereld is het redden waard, en nu is ons moment om te handelen. Maar om alles te veranderen, hebben we iedereen nodig. Sluit u bij ons aan.