Teken de petitie tegen varkensleed

In Europa worden veelvuldig dierenwelzijnswetten overtreden. Compassion in World Farming (CIWF) voert actie om dit tegen te gaan. Teken de petitie om aan te dringen op een strikte handhaving en Staatssecretaris Dijksma op te roepen dit onderwerp aan te kaarten bij haar Europese collega's

Compassion in World Farming (CIWF)  is een internationale dierenwelzijnsorganisatie en zet zich 100% in voor landbouwdieren en voor een duurzame veehouderij. Een veehouderij die dieren behandelt met respect en die de aarde niet leeg eet, maar bijdraagt aan het voeden van de wereldbevolking.

Teken de petitie

Sinds 1967 voert CIWF actie voor landbouwdieren. Dankzij de Europese campagnes zijn de ergste uitwassen van de vee-industrie verboden. Kale legbatterijen en het helemaal alleen opsluiten van kalfjes in krappe 'kisten' behoren hierdoor tot het verleden.

In strijd met de wet leven veel varkens in Europa in kale hokken zonder stro en worden biggenstaarten standaard –en meestal zonder verdoving- afgeknipt als de dieren een paar dagen oud zijn. In sommige landen staan zeugen bovendien nog steeds hun hele zwangerschap vast tussen stalen stangen. Ook dat is illegaal, dankzij een campagne van CIWF.

Tegen vee-industrie

Vee-industrie is niet alleen een ramp voor de dieren. Ze vervuilt het milieu, verwarmt de aarde en verspilt enorme hoeveelheden grondstoffen (zoals land, water, graan en soja) voor de productie van veevoer. Die grondstoffen kunnen méér mensen voeden als ze gebruikt worden in producten die rechtstreeks door mensen gegeten worden. Bovendien zijn de volle stallen een 'snelkookpan' waarin veeziekten zich snel kunnen ontwikkelen en verspreiden. Het enorme verbruik van antibiotica bedreigt ook de gezondheid van mensen, omdat het ziekmakende bacteriën ongevoelig maakt voor belangrijke medicijnen.

Iedereen kan meedoen aan de acties van CIWF. Door de petitie voor varkens te tekenen, te 'liken' op Facebook' of www.ciwf.nl te bezoeken. Daar lees je alles over landbouwdieren, de vee-industrie en hoe je duurzamer kunt consumeren!