The Green Circle verzorgt workshops in de natuur

Voor iedereen die graag buiten is, een oud vak wil leren en bovendien van lekker eten houdt, organiseert The Green Circle dit jaar weer een aantal inspirerende workshops.

The Green Circle is een nieuw samenwerkingsverband van verschillende ambachtslieden die door hun gedrevenheid en ervaring hun vak willen delen met anderen.

Werken, koken en eten in het bos

Daan de Leeuw heeft het initiatief genomen om hen op een speciale plek bijeen te brengen en workshops in de natuur aan te bieden. De meerdaagse workshops in werken met vers hout, smeden, mandenvlechten en beeldhouwen in steen en hout worden gegeven in een bos, vlak bij Vragender. 

In het bos is er ook een bos-keuken ingericht, waarin tijdens de workshops door een professionele oerkok de maaltijden worden klaar gemaakt. Men kan zelfs ook met een groep mensen een dag komen oerkoken. Een uniek clubfeest of bedrijfs-uitje met een speciale toevoeging. Daan de Leeuw hoopt op deze manier de deelnemers een bijzondere ervaring mee te geven.

Oude technieken en natuurlijk materiaal

Het unieke van deze workshops is de locatie en de manier waarop ze worden gegeven. Alle workshops werken zonder stroom en men gaat door een proces van ruwmateriaal tot eindproduct. Je leert omgaan met traditionele handgereedschappen, werkt met oude technieken en basis materialen afkomstig uit de natuur.

De workshopleiders zijn stuk voor stuk meesters in hun vak. Daan de Leeuw heeft bewust gekozen voor mensen met passie en ervaring voor het ambacht. Dit komt alleen maar ten goede aan de kwaliteit en inhoud van een workshop. Door de natuurlijke setting kun je tevens genieten van de rust en ruimte om je heen. Er zijn tal van plekken waar je even kunt uitrusten bij een open vuur, onder het genot van een kop koffie of thee. Ook is er de mogelijkheid het werk van anderen te zien en te bespreken.

Er wordt niet alleen op vuren gekookt, maar de smederij smeedt op zelf gemaakte houtskool en in de workshop vers hout wordt bij het hout buigen gebruik gemaakt van een stoomkist. Tijdens de verschillende workshops komen veel technische aspecten aan de orde, zoals materiaalkennis en gereedschap gebruik.

Iedereen werkt op zijn/haar eigen niveau aan een zelf uitgekozen project. Kortom, wie van natuur houd en buiten wil zijn, graag een oud vak wil leren en ervaren én van lekker eten houdt, zal een workshop bij de The Green Circle een hele bijzondere beleving vinden.

Workshops in voor-, zomer en najaar

The Green Circle blijft zich in de toekomst ontwikkelen. Zo is er pas geleden nog met een groep enthousiaste vrijwilligers een goed werkende broodoven gebouwd van klei en stro. Ook zijn er ideeën in de ontwikkeling om bijen te houden en een wilgentuin aan te planten. Geinteresseerden kunnen zich altijd aanmelden.

De workshops worden gehouden in de maanden Mei, Juni, Juli, Augustus, September en Oktober.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.bijzonderehoutbewerkingen.nl