Thuiskok wint weekend bij bio boer

Thuiskok Farnaz van der Kar van Thuisafgehaald.nl had met haar Iraanse Bio+ Kalampolo het meest originele recept en wint daarmee een weekend logeren bij een Bio+ boer.

Bio+ sloot in december een ‘vriendschap’ met Thuisafgehaald. Dit is een website die het mogelijk maakt om je kookkunsten te delen met mensen in de buurt. Tijdens de Groene Kerst campagne van Bio+ kookten 75 thuiskoks van Thuisafgehaald met Bio+ producten en plaatsen deze gerechten op hun profiel pagina. Vervolgens konden de zogenaamde ‘afhalers’ van Thuisafgehaald het gerecht bij de thuiskok komen ophalen.De thuiskok met het meest originele recept maakte kans op het winnen van een weekend in B&B van biologische boerderij de Schuttershof in Well.

Dichterbij de bio boer

Thuisafgehaald en Bio+ geloven in delen. Want delen is immers het nieuwe vermenigvuldigen. Delen is de basis van vriendschap en daarom sluiten steeds meer bedrijven een zogenaamde ‘vriendschap’ met elkaar; zo kun je slim samenwerken, ruilen en verbinden. De vriendschap tussen Thuisafgehaald en Bio+ werd in december onder andere ingevuld door middel van een kookwedstrijd voor Bio+ recepten. Maar liefst 75 thuiskoks van Thuisafgehaald gingen aan de slag met Bio+ producten om een originele maaltijd voor de afhalers op tafel te zetten. Thuiskok Farnaz won met haar Iraanse Bio+ Kalampolo, een rijstgerecht met gehaktballetjes en witte kool, een weekend logeren bij de biologische boer. Volgens Bio+ zouden we namelijk ook weer ‘vrienden’ moeten worden van de boeren die elke dag vroeg op staan om onze voeding te produceren. Winnares Farnaz is dan ook heel erg blij met haar prijs. “Ik kook mijn afhaalmaaltijden wel vaker met biologische producten en heb ook wel eens biologische kassen en tuin- en akkerbouw bezocht, maar nog nooit een biologische veehouderij. Erg leuk dat ik dat nu dan ook eens kan zien!”