Win 1000 euro voor je groene buurtproject

Maak een foto van jouw groene buurtproject en maak kans op €1.000, in de fotowedstrijd ‘Vier de zomer met GroenDichterbij’.

Om groene buurtprojecten een extra steuntje in de rug te geven organiseert Groen Dichterbij deze zomer de tweede Groen Dichterbij Fotowedstrijd. Zorg dat jij samen met jouw buurtgenoten op een mooie, leuke manier in jouw Groene Buurtproject te zien bent en maak kans op €1.000,- voor jullie project.
Thema van de fotowedstrijd is dit jaar Vier de zomer met GroenDichterbij! Dus houd je camera bij de hand, en stuur je foto’s vanaf 1 juni in via groendichterbij.nl/fotowedstrijd.
Inspiratie nodig? De winnende foto’s van vorig jaar zijn te zien op de Facebook-pagina van Groen Dichterbij.

Hoe kan je meedoen?

1. Maak een foto van jullie groene buurtproject en breng het project zo mooi of ludiek mogelijk in beeld.
2. Stuur jouw foto vanaf 1 juni 2014 in via groendichterbij.nl/fotowedstrijd.
3. Deel jullie foto en verzamel zo veel mogelijk stemmen op groendichterbij.nl/fotowedstrijd. Onder alle stemmers verloten we tien digitale camera’s en twintig Nationale Tuinbonnen.
4. De tien foto’s die op 1 juli 2014 de meeste stemmen hebben, winnen €1.000,- en ontvangen hun foto afgedrukt als tuinposter, met het Groen Dichterbij logo. Naast de foto’s met de meeste stemmen, beloont Groen Dichterbij nog eens tien foto’s met de juryprijs van 500,- euro.

Aan de slag met je buurt

De fotowedstrijd is slechts één van de manieren waarop Groen Dichterbij buurtinitiatieven ondersteunt. Het opstarten van een project met je buren geeft veel energie, maar roept soms ook vragen op. Op GroenDichterbij.nl staan antwoorden op veelgestelde vragen. Ook vind je er profielen van groene buurtprojecten in heel Nederland, ter inspiratie en om ervaringen mee uit te wisselen.

Door zelf een profiel aan te maken op GroenDichterbij ben je zelf ook zicht- en vindbaar, en kun je je presenteren als groen buurt-initiatief. Houd ook de agenda van GroenDichterbij in de gaten. Daar vind je regelmatig aankondigingen van interessante lokale en regionale bijeenkomsten.

Groen doet goed!

Groen Dichterbij stimuleert bewoners van buurten of wijken om samen hun omgeving te vergroenen, en daarmee de betrokkenheid en samenhang in de buurt te versterken. Groen Dichterbij is een initiatief van IVN, het Oranje Fonds, Buurtlink.nl en SME Advies en wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.