Wie kiest voor een refurbished telefoon, kiest voor duurzaam

Kiezen voor duurzaam betekent ook kiezen voor circulair, en daarmee voor hergebruikte producten. Ook smartphones lenen zich uitstekend om langer te gebruiken en op te knappen voor een tweede leven. Refurbishen noemen we dat.Steeds meer consumenten kiezen voor circulaire producten. 54 procent van de consumenten staat ervoor open duurzame producten te kopen. Voor tweedehands producten is dit zelfs 67 procent en 38 procent wil refurbished producten kopen. Maar liefst 86 procent van de consumenten geeft aan duurzame producten aan te schaffen vanuit milieuoverwegingen. De bereidheid om tweedehands, gerecyclede en refurbished producten te kopen, loopt uiteen. Ook voor gerecyclede producten (82 procent) geldt namelijk dat deze worden aangeschaft vanuit milieuoverwegingen, terwijl men juist tweedehands (69 procent) en refurbished (65 procent) producten koopt vanuit kostenbesparing. 

Maak kennis met de refurbished telefoon

Een refurbished telefoon is een gebruikte telefoon die wordt opgeknapt en daarna weer in de verkoop gaat. Het is een duurzaam alternatief voor wie niet elke keer weer een compleet nieuwe smartphone wil kopen. Voordat een refurbished telefoon zijn tweede leven ingaat, wordt hij grondig gecontroleerd en worden onderdelen die niet (goed) werken vervangen. Daarna is ‘ie weer als nieuw en is de refurbished telefoon klaar voor zijn tweede leven!

De voordelen van een refurbished telefoon

Het kopen van een refurbished telefoon heeft een paar duidelijke voordelen:

Het is een duurzame keuze. Met het aanschaffen van een refurbished telefoon voorkom je een hoop onnodig afval en vooral ook verspilling van kostbare grondstoffen. In zo’n apparaat zitten nogal wat zeldzame en kostbare aardmetalen, die voor een goede werking noodzakelijk zijn. Die aardmetalen zijn vaak maar op een paar plekken op de wereld te vinden, en zijn dus schaars en duur.

Je bespaart geld. Een refurbished telefoon is namelijk een stuk betaalbaarder dan wanneer je hetzelfde toestel nieuw koopt. En dat terwijl ze eigenlijk niet van elkaar te onderscheiden zijn. Steeds meer mensen nemen een Sim Only abonnement waarbij ze zelf een telefoon regelen. Met zo’n telefoonabonnement kun je dus zelf een refurbished telefoon kopen die anders misschien buiten je budget valt. 

Waar je op moet letten bij een refurbished telefoon

Wanneer je keuze vaststaat en je voor een refurbished telefoon gaat, heeft Sim Only provider Simyo een paar tips voor je die je bij het uitzoeken van de juiste refurbished telefoon goed van pas komen.

Veel mensen vinden het nog een beetje spannend om een refurbished telefoon te kopen. ‘Weet ik zeker dat ‘ie goed werkt?’, ‘Zit hij niet onder de krassen en barsten?’ en ‘Hoe weet ik of alle onderdelen nog wel goed werken?’ zijn terechte vragen die jij jezelf misschien ook stelt.

Niet nodig! Voordat een refurbished telefoon weer de verkoop in gaat, worden alle onderdelen grondig gecontroleerd. Werkt een onderdeel niet of niet optimaal? Dan wordt het vervangen.

Wil je weten waar je nog meer op moet letten bij het kopen van een refurbished telefoon? Op het Simyo Blog staan alle tips die ertoe doen in de zoektocht naar een duurzame refurbished telefoon. Als je die volgt kan er weinig misgaan met je nieuwe aankoop.