Verscholen in een rustiek woud, gelegen aan Beek en Bos. Daar kunt gegenieten van kleur en geur, in Vlaamse stijl. De menukaart staat vol keukengeheimen (met biologische Achterhoekse producten), gebaseerd op het Vlaamse land en leven.
Ge bent welkom, laat u verrassen door Tante Marie en Nonkel Gaston.
Gasterij de Gulle Waard ligt op een prachtige plek in de Achterhoek. Een plek om eens nader te verkennen.
"Ik ben opgegroeid op de grens van Brabant en België, tot een echt horecamens. Mijn oma kookte als de beste. Ze had altijd de mosterd en het gerstebier onder handbereik," vertelt Nel Schellekens- Den Herder.
De Vlaamse manier van leven is haar meer vertrouwd dan de Hollandse. En vanuit die Vlaamse traditie zijn ze bij de Gulle Waard bezig. "In België is het logisch om 'fier' te zijn op de producten uit eigen streek: je drinkt het bier uit je dorp, en eet de kaas van je buurman. Soms zijn die producten beroemd over de hele wereld. Het zou mooi zijn als de Achterhoekers, naar dit Vlaamse voorbeeld, ook fier worden op de smaak en de kwaliteit van hun streekproducten. Je komt dan al snel uit bij biologisch, vooral omdat het lekkerder is. Slow food is eigenlijk de beste term hiervoor, het komt tot uitdrukking in de smaak!"
Bezig zijn met smaakvol eten en drinken is Nel's leven. Ze maakt vaak gebruik van zachte garingstechnieken en gebruikt altijd de beste ingrediënten: biologisch varkensvlees van boerderij 't Helder, Kemper-landhoenders en rundvlees van het Gallowayrund dat de venen rondom Winterswijk begraast. Dat, aangevuld met groenten en zuivel van Achterhoekse bodem. Met recht kun je hier spreken van een 'gulle waard'.